Kastavski 'Cedar' novi vlasnik DI Vrbovsko


Osim činjenice da je središnji dio Drvne industrije Vrbovsko posljednjim natječajem ipak dobio novog vlasnika, ohrabruju i najave Darka Prodana iz tvrtke Cedar da će već do kraja godine u ovom pogonu biti otvorena nova radna mjesta.
Kastav – Nakon što je lani preuzela pilanu bivše Drvne industrije Vrbovsko, tvrtka Cedar iz Kastva, za 4 milijuna i 300 tisuća kuna postala je novi vlasnik i preostalih dijelova tvornice nekadašnjega drvoprerađivačkog giganta.
Jučer potvrđeni poslovni potez kastavske tvrtke prvi je korak prema okončanju stečajnih problema nekad najvećega gospodarskog subjekta s područja Vrbovskog. Za spomenutu imovinu do sada je, uz stalno smanjivanje cijene, bezuspješno bilo raspisano čak petnaestak prodajnih natječaja.
Osim činjenice da je središnji dio Drvne industrije Vrbovsko posljednjim natječajem ipak dobio novog vlasnika, ohrabruju i najave Darka Prodana iz tvrtke Cedar da će već do kraja godine u ovom pogonu biti otvorena nova radna mjesta. Planirano proširenje pilanske proizvodnje Cedra u Vrbovskom podrazumjeva i potrebu za većim brojem radnika. Kako je istaknuo Prodan, nakon investicije od oko 20-tak milijuna kuna u pilanu koju planira realizirati sredinom ove godine, unutar dva do tri mjeseca, pokrenuti će se i treća smjena koja će zapošljavati 30 do 40 ljudi. Prema najavama vlasnika i planiranim investicijama Cedar će tako do kraj godine u Vrbovskom imati preko stotinu zaposlenih ljudi i biti najjači gospodarski subjekt na području grada.
Inače, Cedar d.o.o. Rubeši 163 c, Kastav, je obiteljska tvrtka osnovana 1992. godine, koja ove godine obilježava 20. obljetnicu postojanja. Od svog osnivanja primarno se bavi proizvodnjom i izvozom drvene piljene građe u zemlje Bliskog Istoka, Azije i Europe. Trenutno broji jedanaest zaposlenih i posljednjih nekoliko godina je vodeći hrvatski izvoznik bukove rezane građe prema svim svjetskim destinacijama.
Ivan Mellor / Radio Rijeka / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net