Kastavski učenici posjetili Poljsku

skola_kastav_poljska

Na ovom putovanju djeca su posjetila tri UNESCO-va zaštićena spomenika: Krakow, jedan od najljepših europskih gradova, Auschwitz, zloglasni nacistički logor i rudnik soli u Wieliczki.

Kastav – Osnovna škola ”Milan Brozović“ iz Kastva nastavila je svoju suradnju sa školom iz poljskog grada Nieciecza. Ukupno 26 učenika od 3. do 8. razreda krajem rujna posjetilo je Poljsku u pratnji učiteljica Željke Čačić, Biserke Roviš, Dragice Stanić i Dubravke Uroda.

Na ovom putovanju djeca su posjetila tri UNESCO-va zaštićena spomenika: Krakow, jedan od najljepših europskih gradova, Auschwitz, zloglasni nacistički logor i rudnik soli u Wieliczki te djeci do tada malo poznata mjesta Muszina, Krnytza, Nieciecza i Wadowice.

Ovo poljsko – hrvatsko prijateljstvo započelo je prije nekoliko godina kada je ravnateljica kastavske škole boravila u Warszawi gdje je u prostorijama našeg veleposlanstva otvorena hrvatska knjižnica.

Kastavsko – poljsku suradnju podržao je i počasni konzul Hrvatske Pawel Wlodarczyk koji je naišao na podršku vlasnice poljskog koncerna Bruk – Bet i katoličke škole u Niecieczi. Na temelju toga, u rujnu prošle godine skupina učenika i učitelja krenula je u Poljsku, a pedesetak poljskih prijatelja uzvratilo je posjet ove godine u lipnju.

Ova poljsko – hrvatska priča nudi jedno sasvim drugačije, višedimenzionalno iskustvo učenja.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!