Kastavski župnik Jurčević poticao seksualnu diskriminaciju?

franj_blog_sm…mnogi su Beograđani pokazali što misle o tim psihopatima – napisao je Jurčević na svom blogu o napadima na beogradski Gay Pride…
…poručio je i kako bi se Zagrepčani trebali ugledati na primjer beogradskih nasilnika…
…lezbijska udruga Kontra najavila podnošenje prijave…

Kastav – Franjo Jurčević postao je zvijezda na jedan dan – gotovo su svi hrvatski nacionalni mediji, ali i internetski portali u regiji, prenijeli izjave s njegova bloga na kojem pruža podršku beogradskim nasilnicima koji su se obračunali sa sudionicima Gay Pride parade u glavnom gradu Srbije.
– Mnogi su Beograđani pokazali što misle o tim psihopatima, jedino mi je žao što je toliko policajaca nastradali: po mome policija se je trebala povući i dozvoliti normalnima da sa tim bolesnicima malo prodiskutiraju. BRAVO ZA NORMALNE BEOGRAĐANE! TAKO BI TREBALI POSTUPITI I NORMALNI ZAGREPČANI KADA OVI BOLESNICI OKUPIRAJU JAVNE PUTEVE I JAVNE POVRŠINE, kaže Franjo na svom blogu, koji bilježi i solidnu čitanost, ako je sudeći po komentarima kojih se po tekstu zna skupiti i stotinjak.
Na župnikove izjave reagirala je i lezbijska udruga ”Kontra”, najavom da će podnijeti kaznenu prijavu protiv Jurčevića zbog poticanja na nasilje i mržnju utemeljenu na seksualnoj orijentaciji. Njega to ipak ne brine previše.
– Čuo sam također da će me grupa KONTRA… tužiti. Budući da dolazi zima, a ja sam jako zimogrizan, lijepo bih molio moje prijatelje da mi u zatvor donesu koja dekica više, kazao je Jurčević u najnovijem postu na svome blogu.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!