Katici Hauptfeld nagrada za životno djelo, Gianarriga Rona proglašen počasnim građaninom @ Opatija

nagrada_grad_opatija

Nagrade će se laureatima uručiti prilikom svečane sjednice Vijeća za Dan grada koji se obilježava krajem srpnja.

Katica Hauptfeld

Katica Hauptfeld

Opatija – Katica Hauptfeld dobitnica je nagrade Grada Opatije za životno djelo, odlučili su članovi Gradskog vijeća na svojoj nedavnoj sjednici. Vlasnica turističke agencije Katarina Line dosad je osvojila i godišnju nagradu za gospodarstvo, a sada su vijećnici odlučili nagraditi njen cjelokupni životni angažman na korist opatijskog i hrvatskog turizma.

Počasnim građaninom Opatije proglašen je Gianarriga Rona, predsjednik Svjetske bridž federacije, za svoje zasluge u omogućavanju ovome gradu da postane jedno od glavnih odredišta bridžista iz Europe i svijeta, zahvaljujući organizaciji sportskih natjecanja najvišeg ranga. Iz istog razloga nagrađen je i Bridge klub Opatija, i to godišnjom nagradom za područje sporta. U istoj kategoriji godišnje su nagrade osvojili Mladen Kranjčec i Enrico Marotti, trgovina Melior nagrađena je u kategoriji gospodarskih postignuća, a novinarka i urednica priloga Viktorija u Novom listu Ivana Vaupotić nagrađena je u području kulture.

Mladen Kranjčec @ Opatija

Mladen Kranjčec @ Opatija

Inače, razilaženje mišljenja vijećnika oko toga može li se rad Ivane Vaupotić svrstati pod kulturu ili je nužno nagraditi ju u nekoj drugoj kategoriji, gotovo je dovelo do toga da se godišnje nagrade uopće ne dodijele.

Prvenstvena namjera predsjednika Vijeća Viktora Peršića da se odjednom glasa za sve nagrađene rezultirala je nedovoljnim brojem glasova za donošenje odluke. Nakon toga Peršić je popustio pritisku svojih kolega i dozvolio da se glasa o svakom predloženom kandidatu pojedinačno, nakon čega su svi prijedlozi i usvojeni.

Nagrade će se laureatima uručiti prilikom svečane sjednice Vijeća za Dan grada koji se obilježava krajem srpnja.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!