Kazališna predstava za djecu ‘Grga Čvarak’ ove nedjelje u Gervaisu

Predstava traje 40 min, a namijenjena je djeci od 4 godine naviše.

Opatija – Kazališna predstava za djecu Ratka Zvrka ‘Grga Čvarak’ u izvedbi Scene Gorica iz Velike Gorice održat će se u nedjelju, 6. listopada s početkom u 11 sati u opatijskom centru Gervais.
Grga Čvarak temeljno je djelo hrvatske dječje poezije, pa tako i nezaobilazan lektirni naslov. Od njegovog nastanka 1967. godine do danas, svojim humorom ne prestaje uveseljavati djecu i odrasle. Tko ne zna za Grgu Čvarka, koji svojom ambivalentnošću pokazuje sve odlike pravoga živog djeteta? Upravo je u toj ambivalentnosti dobrote i nestašluka najveća Grgina zanimljivost.

– U ovoj predstavi Scena „Gorica“ se bavi upravo time, pokušavajući dati svoj odgovor na desetljetnu zagonetku – zašto je Grga tako podvojen. A odgovor zapravo čuči u svima nama, nitko od nas nije crn ili bijel, samo što je kod našega Grge to posebno izraženo. Postupci i emocije tako pojačani dolaze do izražaja i otvaraju mogućnost za razgovor o njima – kazališni razgovor, a onda, nadamo se, i razgovor unutar obitelji i/ili razreda. Ovom predstavom Scena „Gorica” nastoji novim naraštajima djece usaditi određenu dozu empatije tj. osjećaj za drugoga i osvijestiti ih da, kada nekome prilaze, to čine s najboljim namjerama i te da isto očekuju od drugih. Temeljni je cilj kazališnog “Grge Čvarka” optimizmom probuditi ono najbolje u svakome od nas i učiniti ovaj svijet ljepšim mjestom, najavili su organizatori iz Festivala Opatija.

Režiju predstave potpisuje Ivana Čoh Šverko, a uloge tumače Ana Vilenica, Mateo Videk i Tomislav Krstanović. Predstava traje 40 min, a namijenjena je djeci od 4 godine naviše.
Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a mogu se kupiti na prodajnim mjestima Festivala Opatija i online na www.mojekarte.hr, te sat vremena prije početka predstave, od 10 sati, u prizemlju centra Gervais.

error: Content is protected !!