Kazališna predstava za djecu „Šuma Striborova“ ove nedjelje u Gervaisu

Priča je to o začaranoj šumi u kojoj se susreću nestvarni i stvarni likovi, o opasnostima odrastanja Mladića, o svojevrsnom sukobu generacija i svjetonazora i konačno – o postojanoj snazi majčinske ljubavi.

Opatija – U nedjelju, 1. ožujka 2020. s početkom u 11 sati u opatijskom centru Gervais održat će se u izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba.

„Šuma Striborova“ jedna je od osam bajki iz poznate zbirke „Priče iz davnine“ Ivane Brlić Mažuranić. Priča je to o začaranoj šumi u kojoj se susreću nestvarni i stvarni likovi, o opasnostima odrastanja Mladića, o svojevrsnom sukobu generacija i svjetonazora i konačno – o postojanoj snazi majčinske ljubavi.

Redatelj Mario Kovač, dugogodišnji izbornik i organizator Ogulinskog festivala bajke, inscenacijom ove predstave nastavlja svoje istraživanje i evaluaciju književnog rada Ivane Brlić Mažuranić, svjestan dobrog i pozitivnog utjecaja njezinih priča, ali nastojeći ostati što vjerniji originalnom Ivaninom rukopisu. Likovni i glazbeni identitet predstave počiva na autentičnim etnografskim elementima, ali ‘presvučenim’ suvremenim ruhom, prilagođenim dobi mladih gledatelja.

Predstava traje 45 minuta, a namijenjena je djeci starijoj od 5 godina.

Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a mogu se kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr. Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju centra Gervais otvorena je sat vremena prije početka održavanja.

error: Content is protected !!