Kazališna predstava za djecu “Vuk i sedam kozlića” ove nedjelje u Gervaisu

…ilustracija…

– – “Vuk i sedam kozlića” jedna je od najpoznatijih priča iz čudesnog svijeta braće Grimm. Na ovoj priči odrasli su mnogi i ona je nekako postala dio opće kulture, zato se činila idealnom za postavljanje na scenu i danas, najavili su organizatori iz Festivala Opatija.

Opatija – U nedjelju, 23. rujna s početkom u 11 sati u opatijskom Centru Gervais, održat će se kazališna predstava za djecu „Vuk i sedam kozlića“ u izvedbi Teatra Naranča iz Pule.
– “Vuk i sedam kozlića” jedna je od najpoznatijih priča iz čudesnog svijeta braće Grimm. Na ovoj priči odrasli su mnogi i ona je nekako postala dio opće kulture, zato se činila idealnom za postavljanje na scenu i danas. Priča govori o malim kozlićima koji ostaju sami kod kuće i suoče se s prijetnjom strašnog vuka. Iako su upozoreni da ne nasjedaju na njegove spletke, oni ipak pokleknu i postanu njegove žrtve. Ova priča je veoma aktualna, jer u sadašnje vrijeme na djecu vrebaju nove opasnosti, ponajviše od ljudi onih koji žele iskoristiti njihovu lakovjernost. U bajci prevladava najvažnije načelo, a to je pravednost zbog čega će se dobri likovi spasiti dok će loši biti kažnjeni. S druge strane priča ukazuje na to da su ponekad i ona najmanja djeca mudra i nadasve snalažljiva. Tako se u ovoj priči ističe jedan kozlić koji je uspio nadmudriti vuka te je uspio spasit svoju braću i sestre. Mali mudri kozlić se dobro skrio te time pokazao kako veličina i snaga nisu uvijek najvažnije u životu. Predstavu je režirala Romina Vitasović Lučić dok glavne uloge igraju Lara Živolić, Krešimir Jelić, Eva Ikić, Lucija Soldo, Anja Brščić, Gea Gallo, Debora Sanković, Alessia Vodopia, Nikolina Despić, Erik Vido, Bruno Pendić, Marko Vodopija, Marko Hasanović, David Paćalat, najavili su organizatori iz Festivala Opatija.

Cijena ulaznice iznosi 30 kuna a može se kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr. Na dan izvedbe blagajna u prizemlju Centra Gervais otvara se u 10 sati.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!