Kek uoči Lokomotive: Navodim igrače da razmišljaju samo o igri

Matjaž Kek

Nogometaši Rijeke u subotu (Stadion u Kranjčevićevoj, 19 sati) gostuju kod Lokomotive u utakmici 32. kola MAXtv Prve lige. U posljednjih pet kola Rijeka ulazi s pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog Dinama koji ima utakmicu više.

Rijeka – Nogometaši Rijeke u subotu (Stadion u Kranjčevićevoj, 19 sati) gostuju kod Lokomotive u utakmici 32. kola MAXtv Prve lige. Rijeka je u posljednjih osam prvenstvenih utakmica pobijedila Lokomotivu.

– Znamo kakva nas utakmica čeka protiv ekipe koja je dobro posložena. Ekipa koja ima veliki motiv protiv Rijeke i radi se o ekipi koja je pokazala disciplinu i organizaciju. I dalje moramo razmišljati o našoj igri, kako mi sa svojom kvalitetom, odnosom i motivom dođemo do cilja, rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke.

– Rijeku svugdje dočekuju ozbiljno, posebice u ovom dijelu prvenstva kada se važe svaki gol, kada bodovi možda vrijede i duplo. Lokomotiva je i u Osijeku pokazala izuzetan gard, kolega Tokić uspio je stabilizirati ekipu koja ima kvalitetu. Pokušao sam prije svega smiriti svoje igrače, navodim ih da razmišljaju samo o igri, rekao je Kek.

Utakmicu protiv Lokomotive najavio je i Filip Bradarić.

– Jako teška utakmica. Vidjeli smo i na Rujevici koliko je Lokomotiva motivirana kada igra protiv nas. Bit će teško, ali mi smo Rijeka, prvi smo na ljestvici i u prvenstvu smo pokazali da smo dominantni i tako ćemo se postaviti i u subotu, ustvrdio je Filip Bradarić.

Rijeka i Lokomotiva dosad su odigrali ukupno 28 utakmica, od čega je Rijeka slavila u 14 utakmica, pet ogleda okončano je remijem, a u pet ogleda slavili su lokosi.

U prvenstvenim ogledima Rijeka je slavila u posljednjih osam međusobnih ogleda upisavši pritom gol razliku 18:3. Lokomotiva je posljednji put u prvenstvu slavila 9. ožujka 2015.

Andrej Kramarić vodeći je strijelac u međusobnim ogledima sa sedam pogodaka ispred Anasa Sharbinija sa šest golova.

Najveći broj nastupa u međusobnim ogledima skupili su Karlo Bručić (14), Ivan Močinić (13) te Mate Maleš i Herdi Prenga s deset susreta.

Matjaž Kek vodeći je na ljestvici trenera po broju utakmica, u 16 susreta ima 12 pobjeda, jedan remi i tri poraza.

I. M. / HNK Rijeka / PodUčkun.net

error: Content is protected !!