Keramika, batik i oslikani kišobrani predstavljeni na izložbi ‘Kreativni umirovljenici’

Putem projekta planirano je razvijanje i provođenje programa jačanja socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina umirovljenika u lokalnoj zajednici.

Matulji – U Galerijici Općine Matulji održano je otvorenje izložbe radova članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji pod nazivom „Kreativni umirovljenici“. Uz predsjednicu Udruge Sonju Vlah, načelnika Vedrana Kinkelu prisutnima se obratio i prof. Boris Roce voditelj radionice keramike.

Radovi izloženi u Galerijici nastali su na kreativnim radionicama koje se održavaju u sklopu projekta Aktivni umirovljenici – dugovječni stanovnici kojeg Udruga provodi u partnerstvu s Općinom Matulji. Cilj projekta je smanjiti socijalnu isključenost osoba starije životne dobi s područja Općine Matulji te ih kroz različite interaktivne, radioničke i društvene sadržaje uključiti u društvenu participaciju, kako bi se povećala i poboljšala kvaliteta njihovih života. Projekt traje od 10. mjeseca 2023.

Putem ovog projekta planirano je razvijanje i provođenje programa jačanja socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina umirovljenika u lokalnoj zajednici.

U sklopu kreativnih radionica keramike koje vodi Boris Roce prof. polaznici su naučili tehnike oblikovanja s glinom, ukrašavanja, keramičke boje i primjenu toga u izradi predmeta svakodnevne uporabe, dok su u sklopu kreativnih radionica batika koje vodi Diana Radović, prof. polaznici su naučili slikanje putem tehnike batika. Batik je drevna indijska tehnika bojenja pomoću voska.

Izložbom „Kreativni umirovljenici“ obuhvaćeni su radovi keramike, slike tehnikom batika te oslikani kišobrani. Svi zainteresirani izložbu mogu posjetiti do 21. siječnja godine svakim radnim danom od 10-12 i 17-19 sati.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net