Kineski liječnici zainteresirani za proširivanje suradnje s opatijskim ustanovama @ Opatija

thallasowellnes_obljetnica_2015_opatija (1)

Gosti iz Kine članovi su Svjetske organizacije kineske tradicionalne medicine, koji su u Opatiji jer su zainteresirani da na proljeće 2016. – u ožujku ili travnju – u Opatiji organiziraju savjetovanje, odnosno kongres.

Opatija – Vlasnici bolnice Hou Liping hospital iz Kine, Hou Lipin i Andrew Shi, ovih dana borave u Opatiji kako bi produbili veze između ovog grada i predstavnika liječnika kineske tradicionalne medicine. S tim ciljem sastali su se jučer i s predstavnicima gradske vlasti, ali i ravnateljem Thalassotherapije Opatija i predsjednikom Gradskog vijeća Opatije prof. dr. sc. Viktorom Peršićem te voditeljicom Thalasso wellness Centra Opatija Sandrom Martinčić.

thallaso_kinezi_2015

Gosti iz Kine članovi su Svjetske organizacije kineske tradicionalne medicine, koji su u Opatiji jer su zainteresirani da na proljeće 2016. – u ožujku ili travnju – u Opatiji organiziraju savjetovanje, odnosno kongres. Planirani skup bi ujedno bio prilika i za povezivanje domaćeg gospodarskog sektora, primjerice s područja farmaceutike ali i drugih grana, s kineskim, te mogućnostima razvoja gospodarske suradnje koje pruža tržište Kine.

Hou Liping hospital iz Kine orijentirana je u svojoj djelatnosti prema metodama liječenja kineskom tradicionalnom medicinom, te se u lancu ove institucije u Kini nalazi 19 bolnica.
Opatijska Thalassotherapija već četvrtu godinu surađuje s liječnicima bolnice iz Pekinga, koji u njoj u zimskim mjesecima obavljaju tretmane po metodama liječenja kineskom tradicionalnom medicinom. Spomenuti program Thalassotherapie Opatija izuzetno je dobro prihvaćen od pacijenata i drugih klijenata, pa je ujedno i dolazak prof. Liping i g. Shi-a produkt te suradnje.
OVe jeseni na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki kreće i program učenja Kineskog jezika, što je upravo jedan od vidova konkretizacije i nastavka širenja uspostavljene suradnje na planu razmjene liječnika i medicinskih usluga.

Davor Žic / PodUčkun.net