Kino vikend u Lovranu – U petak karnevalski filmovi, u subotu Angry Birds i Gazda

prvi karnevalska filmska vecer galerija laurus lovran toronjera (1)

Petak će donijeti nastavak Prvog filmskog karnevalskog vremeplova, dok je subota rezervirana za crtani film Angry Birds te Gazda…

Lovran – Zanimljiv filmski vikend na rasporedu je ovog petka i subote u lovranskoj galeriji Laurus i kinu Sloboda.

prvi karnevalska filmska vecer galerija laurus lovran toronjera (3)

Nakon iznimno uspješne prve filmske večeri, koja je okupila šezdesetak posjetitelja, ovaj petak, 3. veljače u 18 sati, sve ljubitelje karnevala i običaja vezanih uz njih očekuje nastavak. Kako je napomenuo Radovan Trinajstić, ovaj video vremeplov imat će posebnu vrijednost jer će današnje generacije imati priliku ‘uživo’ vidjeti razvoj karnevala u našem kraju, dok će se oni stariji prisjetiti brojnih poznanika, susjeda i prijatelja koji više nisu među nama, a bili su neizostavni akteri karnevalskih događanja.

– Tragajući za starim filmovima, uspjeli smo prikupiti zavidnu količinu materijala da u dvije večeri napravimo prezentaciju amaterskih filmova na temu karnevala. Materijal ima posebnu vrijednost, ne kao umjetničko djelo, već kao dokument vremena koji će oživjeti sjećanja na brojne ljude koji više nisu među nama te vidjeti razvoj karnevala od Lovrana, preko Opatije pa sve do Matulja, dodao je Trinajstić.

Dan kasnije, u subotu, 4. veljače, zakazana je projekcija filma “Angry Birds” (u 3D formatu) s početkom u 15 sati. Ulaznice se mogu kupiti u biljetarnici kina Sloboda, na dan predstave, od 12 do 15 sati. Istog dana, s početkom u 19 sati, održati će se projekcija filma “Gazda”, a ulaznice se mogu kupiti od 12 do 19 sati. Cijena ulaznice iznosi 15 kuna.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!