Kirigin: Iza hibridnog rata anonimnim pismima stoji osoba koja želi biti gradonačelnik @ Opatija

ARHIVA

Kirigin je kazao da je podnio kaznene prijave zbog niza anonimnih pisama uperenih protiv njega te dodao da očekuje da policijska istraga imenuje osobu za koju on vjeruje da stoji iza tih aktivnosti.
Opatija – Anonimna pisma koja su proteklih mjeseci zatrpala opatijsku javnost ponovo su aktualizirana na današnjoj sjednici Gradskog vijeća zahvaljujući vijećnikom pitanju predsjednika većinskog Kluba vijećnika Fernanda Kirigina (SDP).
Naime, samo ove godine Vijeće je raspravljalo o dvije „anonimke“ – jedna je bila upućena uredništvu Lista Opatija, a druga je govorila o zapošljavanju u tvrtki Opatija 21. Prije toga, medijima i vijećnicima odaslan je niz anonimnih pisama koja su se uglavnom ticala upravo Fernanda Kirigina i njegovog rada u Sportskom savezu, kao i kandidatura za gradonačelnika, predsjednika opatijskog SDP-a i ravnatelja Lučke uprave.
– Mediji su pisali o hibridnom radu, a mislim da sam upravo ja najveća žrtva tog hibridnog rata jer sam dobivao redovito anonimne mailove koji su smišljeni s ciljem pokušaja moje diskreditacije. O meni ste mogli čitati svašta, napadao se i Sportski savez, vrijeđalo sportaše… Svi ti mailovi slani su putem „proxy servera“ tako da se ne može identificirati njihov pošiljatelj, ali indikativno je da je anonimni mail upućen na redakciju Lista Opatija isti kao i pitanje kolegice Zorice Sergo o prevelikoj količini politike u listu. Ne sumnjam na gospođu Sergo, nego na osobu koja želi biti u sljedećim mandatima na čelu ovog grada, rekao je Kirigin.
Poručio je i kako je zbog svega podnio i kaznene prijave koje bi trebale utvrditi pošiljatelja anonimnih pisama.
– Nitko nema protiv ambicije, ali način na koji to radi nije u redu. Sramotno je to i tužno. Prijavio sam sve nadležnim službama, istrage su pokrenute, a do okončanja istraga odvjetnici su mi savjetovali da ne spominjem ime te osobe, ali vjerujem da je svima jasno tko on i kakve su mu metode rada, kazao je Kirigin.
Gradonačelnik Dujmić odgovorio je kako treba pustiti institucije da rade svoj posao, jer se zna “kako pravna država radi i bit će ta osoba sankcionirana“, dok je Zorica Sergo dodala kako nema veze s anonimnim mailovima i „te igre je ne zanimaju“.
Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!