Kirigin pozvao Dujmića da sporazum o ‘ukidanju propusnica’ pošalje Vijeću: Nije važno tko je u pravu, moramo brzo djelovati

Predsjednik Gradskog vijeća pozvao je opatijskog gradonačelnika Dujmića da materijal uputi na Vijeće te dodao kako će se vijećnici u kratkom roku organizirati da bi o tome donijeli odluku.

Opatija – Kretanje građana između Opatije i Matulja bez propusnica, čini se, neće biti moguće bez da Sporazum koji su potpisali gradonačelnik Ivo Dujmić i načelnik Mario Ćiković potvrde i lokalna vijeća. Istu situaciju imaju i gradovi i općine Riječkog prstena, koji su već najavili sjednice ovog tjedna, no liburnijski čelnici zasad nisu pokazali namjeru djelovanja u tom smjeru. Umjesto toga, prozvali su županijski Stožer civilne zaštite koji nije imao veze s propisivanjem uvjeta za ovu mjeru.

– Mislim da u ovom momentu uopće nije bitno tko je u pravu, a tko u krivu što nije moguće sprovesti u djelo Sporazum između Grada Opatije i Općine Matulji kojim se želi oformiti zajedničko područje na kojem bi se stanovnici Opatije i Matulja mogli kretati bez propusnica. Problem je nastao kad su postignuti dogovori čelnika lokalnih samouprava, vezani uz mogućnosti kretanja između lokalnih samouprava bez propusnica, objavljivani putem medija prije nego su dobivene sve potrebne dozvole. To je zbunilo stanovnike koji su shvatili da je kretanje između navedenih lokalnih samouprava moguće, a u stvari još ipak nije. Mislim da je najmanje potrebno u ovom trenutku citirati zakone i uvjeravati kako je netko drugi pogriješio već treba pod hitno poduzeti sve korake kako bi se namjera lokalnih čelnika o mogućnosti kretanja između lokalnih samouprava sprovela do kraja, komentirao je situaciju predsjednik Gradskog vijeća Opatije Fernando Kirigin.

Pozvao je opatijskog gradonačelnika Dujmića da materijal uputi na Vijeće te dodao kako će se vijećnici u kratkom roku organizirati da bi o tome donijeli odluku.

– Predlažem gradonačelniku kao predlagaču da posluša preporuke Stožera civilne zaštite PGŽ te da mi uputi prijedlog navedene Odluke, bez obzira trebala ista ili ne, kako bi mogao sazvati Gradsko vijeće jer smatram da je to najkraći put za realizaciju mogućnosti kretanja građana Opatije bez propusnica u Općini Matulji koje je obećano građanima. Sad nam je umjesto višednevnog uvjeravanja tko je u pravu, a tko u krivu potrebno zajedništvo, a ne međusobne prozivke, zaključio je Kirigin.

I dalje gađaju ‘ukrivo’: Dujmić i Ćiković napali županijski Stožer jer su krivo shvatili njegovu ulogu u osnivanju područja bez propusnica

 

 

 

error: Content is protected !!