Kirigin umjesto Dujmića: Zamjenik opatijskog gradonačelnika zamijenio ga i u predsjedništvu županijskog SDP-a @ Opatija, Rijeka

Fernando Kirigin

Fernando Kirigin

Na novoj funkciji Kirigin će biti koordinator i odgovorna osoba za rad liburnijskih SDP-ovih organizacija, odnosno za područje Opatije, Matulja, Lovrana i Mošćeničke Drage.

Opatija/Rijeka – Fernando Kirigin postao je član Predsjedništva Županijske organizacije SDP-a. Na sjednici Županijskog odbora primorsko-goranskog SDP-a održanoj u ponedjeljak, aktualni zamjenik opatijskog gradonačelnika, ali i kandidat za gradonačelničku funkciju na predstojećim izborima, kooptiran je u čelno tijelo županijske organizacije kao predstavnik liburnijskog područja.

Tu je poziciju do nedavnog napuštanja stranke držao Ivo Dujmić, koji je odlučio samostalno izaći na izbore i natjecati se protiv dojučerašnjih kolega nakon što su oni kao kandidata podržali Kirigina. Predsjedništvo na čelu sa Zlatkom Komadinom predložilo je da tu ispražnjenu poziciju popuni Kirigin, a članovi Županijskog odbora, tijela koje čini 45 istaknutih članova stranačkih ogranaka, jednoglasno su to podržali, pruživši mu tako potporu u kandidaturi za opatijskog gradonačelnika.

Na novoj funkciji Kirigin će biti koordinator i odgovorna osoba za rad liburnijskih SDP-ovih organizacija, odnosno za područje Opatije, Matulja, Lovrana i Mošćeničke Drage. Uz Kirigina, članovi predsjedništva SDP-a PGŽ su Komadina kao predsjednik, Erik Fabijanić, Loris Rak i Željko Lambaša kao zamjenici, Saša Đujić, Anđelko Florijan, Sanja Udović, Damir Balenović, Marko Filopović i Željko Jovanović.

– Svakako sam zadovoljan izborom u Predsjedništvo Županijske organizacije. To je s jedne strane potvrda da je moj dosadašnji rad na poziciji političkog tajnika Gradske organizacije Opatija i člana Županijskog odbora prepoznat, a ujedno i velika potpora i podrška u kandidaturi za opatijskog gradonačelnika, kazao je Kirigin.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!