KKL 2013. – Damjan Grbac predstavio glazbu Istre i Primorja u jazz aranžmanima @ Kastav

damjans_kastav

Skladbe su nastale povezivanjem istarske i primorske etno glazbe s jazzom autora i aranžera Damjana Grbca – a ‘Giipuja’ znači – glazba Istre i Primorja u jazz aranžmanima.

Kastav – Prošle srijede, na kastavskoj Lokvini, održan je koncert Damjana Grbca, koji je publici predstavio skladbe sa svog prvog nosača zvuka zanimljivog naziva Giipuja.

Skladbe su nastale povezivanjem istarske i primorske etno glazbe s jazzom autora i aranžera Damjana Grbca, a već su prilikom prvih izvođenja na tršćanskoj jazz akademiji Giuseppe Tartini izazvale oduševljenje.

Damjan Grbac suradnik je mnogih hrvatskih i inozemnih glazbenika i sastava, član američko-hrvatskog jazz sastava LeKap Quartet i odnedavno novi umjetnički direktor međunarodnog festivala Jazz Time. Uz Damjana Grbca na kontrabasu, skladbe su na Giipuji svirali i poznati istarski muzikolog Dario Marušić (sopile, dvojnice, cindra i vokal), priznati hrvatski bubnjar Tonči Grabušić (bubnjevi i udaraljke) te međunarodno poznati i priznati saksofonist Klaus Gesing iz Njemačke.

I. Mellor / Liburnija.net
Foto: www.kkl.hr

error: Content is protected !!