KKL 2013.: Koncert Olivera Dragojevića i Zorice Konđže @ Crekvina

Oliver Dragojević

Oliver Dragojević

Koncert je zakazan za ponedjeljak, 24. lipnja s početkom u 21 sat, a održati će se na Crekvini, a cijena ulaznice iznosi 90 kuna.

Kastav – Nakon dugo godina, Oliver Dragojević ponovno se vraća u Kastav, ovog puta u pratnji dugogodišnje suradnice Zorice Kondže, kako bi ponovio jedan od najljepših koncerata u povijesti Kastafskog kulturnog leta! Koncert je zakazan za ponedjeljak, 24. lipnja s početkom u 21 sat, a održati će se na Crekvini, a cijena ulaznice iznosi 90 kuna.

Oliver Dragojević jedan je od naših svakako najcjenjenijih pjevača koji vlada glazbenom scenom već duže vrijeme. Podrijetlom iz Vela Luke (otok Korčula), glazbenu školu pohađao je u Splitu. Prve uspjehe imao je vrlo rano – na natjecanju amatera Hrvatske gdje je osvojio prvo mjesto sa svojom interpretacijom pjesme Yesterday (The Beatles). Uslijedila je kratkotrajna epizoda s Dubrovačkim trubadurima i sudjelovanja na sessionima splitske super-star grupe More. Nakon toga uspostavio je suradnju sa Zdenkom Runjićem i već 1975. stvara šansonu Galeb i ja, ultimativni hit i početak višegodišnje plodonosne suradnje najnagrađivanijeg autorsko-izvođačkog dvojca. Osvojivši brojne najprestižnije festivalske i diskografske nagrade, Oliver je bio i laureat prve dodjele Hrvatske diskografske nagrade Porin. Osam dobivenih Porina samo su neka od brojnih Oliverovih priznanja. Njegovi najveći nastupi, pored onih u Hrvatskoj gdje redovno puni dvorane, nastupi su izvan granica Hrvatske i to na mjestima poput Royal Albert Hall u Londonu. Kroz svoju karijeru objavio je 20 studijskih albuma, 5 live albuma te 10 kompilacija, a neki od njegovih najpoznatijih hitova su Cesarica, Skalinada, Oprosti mi pape, Nadalina, Galeb i ja, Karoca, Mižerija i mnogi drugi.

Zorica Kondža rođena je u Splitu, a glazbenu karijeru započela je u grupama Pirati, Novi Dan i Stijene krajem 1970-ih, odnosno početkom 1980-ih. U početku svoje bogate karijere bila je jedan od najboljih pratećih vokala domaće estrade, a snimala je za imena poput Miše Kovača, Olivera Dragojevića i Nede Ukraden. 1984. započela je solo karijeru, a odlikuje je glas velikog raspona, u kojem se mediteranski temperament susreće s modernim žanrovima, poput soula, bluesa i rock&rolla. S grupom Stijene objavila je četiri albuma te dva samostalna albuma. Do danas je surađivala s brojnim renomiranim autorima: Zdenkom Runjićem, Helenom Papić, Nenadom Ninčevićem, Davorom Toljom i drugima.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!