Klapa Rožice jubilarnim koncertom sutra slavi deset godina postojanja @ Šapjane

Arhiva: Ženska klapa Rožice

Arhiva: Ženska klapa Rožice

Na koncertu će se promovirati i novi CD nazvan ”Rožice… za 10”, a kao gosti će nastupiti muške klape Mirakul i Opatija. Voditelj je Neno Pavinčić.

Matulji – Ženska klapa Rožice iz Šapjana svečanim će koncertom sutra, u subotu 15. studenog u 19 sati u Vatrogasnom centru Šapjane proslaviti deset godina postojanja. Ova prva, i zasad jedina ženska klapa na području Matulja osnovana je 2004. godine, i stalno nastupa diljem Kvarnera, Istre i Slovenije te po raznim smotrama i festivalima.

– Naš jubilarni koncert bit će i promcija novog CD-a na kojem se nalazi ukupno 19 pjesama, od čega četiri uz pratnju harmonike, po čemu smo postali prepoznatljivi, a album smo nazvali ‘‘Rožice… za 10’‘. Gosti na koncertu bit će nam muška klapa Mirakul iz Veprinca i muška klapa Opatija, a voditelj programa je Neno Pavinčić. Program, pod pokroviteljstvom Općine Matulji, bit će šarolik i zabavan, pozvani su i bivši voditelji te članice tako da očekujemo dobro raspoloženje i zabavu do dugo u noć, kazala je uime šapjanskih Rožica Branka Surina, uz koju klapu čine Tea Ljubič, Andrea Trbojević, Vilma Surina, Ivana Marvin te Lorena Surina, a djeluju pod vodstvom maestre Ariane Bossi. Istaknula je Surina i da su trenutačno u potrazi za novim članicama, ali i da će svoje prvo desetljeće postojanja zaokružiti snimanjem prve autorske skladbe i video-spota koji će biti gotov do sredine iduće godine.

– Općina Matulji nastoji potaknuti što veći broj naših stanovnika da konzumira kulturne sadržaje, bilo kao dio publike, ili kroz aktivnost u nekoj od brojnih i produktivnih udruga. U zadnje vrijeme doista imamo velik broj aktivnih udruga, a među najstarijima i najaktivnijima, uz KUD Učka, su i klapa Rožice iz Šapjana. Kroz deset godina pokazale su se kao vrhunske izvođačice na nizu koncerata i nastupa na festivalima, ali i izvrsne organizatorice koje od 2008. godine vode smotru klapa ‘‘Mom zavičaju’‘ u Šapjanama, i koje su izvrsne i jednostavne za suradnju, kazala je zamjenica matuljskog načelnika Eni Šebalj.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!