Klapska pjesma na prepunom Mandraću @ Volosko

Uz izvrsne nastupe svih gostiju koji su pohodili Volosko, najspektakularniji dio večeri bio je dolazak Alena Polića na ‘mjesto događaja’ – morskim putem.

Volosko – U jedinstvenom ambijentu vološćanskog Mandraća deveti put po redu ove subote održana je manifestacija ‘Klape va Mandraće’. Uz izvrsne nastupe svih gostiju koji su pohodili Volosko, najspektakularniji dio večeri bio je dolazak Alena Polića na ‘mjesto događaja’. Naime, uz pomoć ‘barkajola na jednu večer’, Christiana Tominića, Alen je na vesla, po starinsku, uplovio u Mandrać dok su ga na bini, plješćući u ritmu njegove pjesma dočekale članice klape Volosko.

Na ovogodišnjoj smotri sveprisutne posjetitelje svojim su nastupom oduševili muška klapa Škrljevo (Škrljevo), Mirakul (Veprinac), Boškarin (Hum), Kanat (Kostrena) i Tić (Tribalj), te ženska klape Sv. Jelena (Dramalj), Rožice (Šapjane) i Volosko.

Iz godine u godinu ova manifestacija privlači sve više zaljubljenika u klapsku pjesmu, što potvrđuje i prepuno Volosko, a mi se već sada veselimo jubilarnim desetim po redu klapama va Mandraću.

Serena Calderara / Liburnija.net

error: Content is protected !!