Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera 146 tisuća kuna od Ministarstva turizma @ Opatija

Objavljeno 17.05.2018.

…ilustracija…

Navedena sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu. Ukupno je za 15 projekata odobreno 1,7 milijuna kuna.

Opatija – Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, sa sjedištem u Opatiji, dobio je 146 tisuća kuna od Minstarstva turizma za organizaciju međunarodne konferencije o zdravstvenom turizmu. Kvarnerski klaster je jedna od 15 strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu kojima je nedavno Ministarstvo turizma dodijelilo milijun i sedamsto tisuća kuna temeljem ovogodišnjeg Javnog natječaja za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu.

Navedena sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu, odnosno stručnom osposobljavanju i usavršavanju koje se realizira putem seminara, radionica i drugih oblika stjecanja novih znanja i vještina za djelatnike i članove udruga, kao i putem radionica za opću javnost.

– Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu veoma su važan partner Ministarstva turizma u podizanju kvalitete ljudskih potencijala te jačanju konkurentnosti turističke ponude. U skladu s promjenama na tržištu, strukovne udruge već tradicionalno pripremaju i provode projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja, a sve u cilju jačanja hrvatskog turističkog proizvoda i njegove prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu. Kroz ove projekte, suradnjom dionika u turizmu želimo potaknuti daljnji razvoj inovativnosti te kvalitetno upravljanje destinacijama, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom donošenja odluke o odabiru projekata strukovnih udruga u turizmu.

Kako su objasnili iz Ministarstva, kod odabira projekata, u obzir se uzela usklađenost sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. koja jasno definira glavni cilj razvoja hrvatskog turizma kroz povećanje atraktivnosti i konkurentnosti turizma. Primjerenost kvalitete ljudskih potencijala, odnosno posjedovanje suvremenih znanja i praktičnih vještina, osnovni je element isporuke kvalitetne turističke usluge i unapređenja konkurentnosti hrvatskog turizma.

Projekte su mogle prijaviti i samostalno provoditi strukovne udruge koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva ili u suradnji s partnerima, tj. drugim udrugama čije područje djelovanja je tematski vezano za program/projekt odnosno ciljeve javnog natječaja.

D. Ž. / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , ,

Vrati se natrag »