Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera 150 tisuća kuna od Ministarstva turizma za provođenje projekata

Među udrugama kojima su odobrena sredstva, tek jedna stiže s područja Primorsko-goranske županije. Radi se o Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera, kojem je odobreno 150 tisuća kuna za projekt Crikvenica International Health Tourism Conference.

Opatija/Rijeka – S ciljem podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma kroz jačanje strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu, Ministarstvo turizma je temeljem ovogodišnjeg Javnog natječaja za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu dodijelilo strukovnim udrugama i njihovim partnerima ukupno 1,7 milijuna kuna za šesnaest odabranih projekata.

Među udrugama kojima su odobrena sredstva, tek jedna stiže s područja Primorsko-goranske županije. Radi se o Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera, kojem je odobreno 150 tisuća kuna za projekt Crikvenica International Health Tourism Conference.

Iz ministarstva su istaknuli kako su navedena sredstva namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu, odnosno stručnom osposobljavanju i usavršavanju koje se realizira putem seminara, radionica i drugih oblika stjecanja novih znanja i vještina za djelatnike i članove udruga, kao i putem radionica za opću javnost.

– Ministarstvo turizma u protekle četiri godine sufinanciralo je ukupno 60 projekata strukovnih udruga iznosom od osam milijuna kuna u cilju podizanja kvalitete ljudskih potencijala te jačanja konkurentnosti turističke ponude. Strukovne udruge partneri su Ministarstva turizma koji pripremaju i provode projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja kojima se potiče daljnji razvoj inovativnosti i kvalitetno upravljanje destinacijama u svrhu jačanja hrvatskog turističkog proizvoda i njegove prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom donošenja odluke o odabiru projekata strukovnih udruga u turizmu.

Kod odabira projekata, u obzir se uzela usklađenost sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. koja jasno definira glavni cilj razvoja hrvatskog turizma kroz povećanje atraktivnosti i konkurentnosti turizma. Primjerenost kvalitete ljudskih potencijala, odnosno posjedovanje suvremenih znanja i praktičnih vještina, osnovni je element isporuke kvalitetne turističke usluge i unapređenja konkurentnosti hrvatskog turizma. S obzirom na tempo promjena trendova na turističkom tržištu i, s time u vezi, potrebama tržišta rada, strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu prepoznale su svoju ulogu i mogućnosti te već tradicionalno pripremaju i provode programe/projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja u skladu s promjenama na tržištu.

 

error: Content is protected !!