Klaudio Jelenić dobitnik nagrade za životno djelo @ Matulji

Godišnjim nagradama nagrađeni su glazbenik Mauro Staraj u području kulture, te Elzika Tomac, jedna od pokretača Jaslica pul Šmogori, u području društvenih djelatnosti.

Matulji – Općinsko vijeće Općine Matulji odlučilo je na svojoj sjednici u četvrtak navečer o dobitnicima općinskih nagrada za ovu godinu. Prema prijedlogu Odbora za društvene djelatnosti, koji je predstavio predsjednik Alfred Fredi Šaina, nagradom za životno djelo ovjenčan je Klaudio Jelenić, dugogodišnji nastavnik geografije u matuljskoj osnovnoj školi, te sportski djelatnik.

Mauro Staraj

– Lani smo izglasali da se nagrada za životno djelo dodijeljuje svake druge godine, a ne svake četvrte kao što je bilo do sada, tako da ćemo laureata imati svake neparne godine. Ove je godine pristigao jedan prijedlog, od strane Planinarskog društva ”Lisina”, koje je nominiralo Klaudija Jelenića. Priložen je i životopis, ali mislim da ga svi vi dobro znate i da ga ne trebamo i službeno predstavljati, kazao je Šaina.

Godišnje nagrade dobili su Elzika Tomac, u području društvenih djelatnosti, ”zbog dugogodišnjeg rada u Mjesnom odboru, ali i zbog velikog doprinosa u izradi karnevalskih kostima i maski za skupine s područja čitave Primorsko-goranske županije, kao i sudjelovanje u osmišljavanju i izradi jaslica u Šmogorima” te Mauro Staraj u području kulture, ”kao i velikog osobnog doprinosa na promociji Općine Matulji na području glazbe i izdavaštva, kao i poticanju mladih glazbenika da svojim djelovanjem promiču domaću besedu kroz riječi i note”.

Svoje nagrade laureati će preuzeti idućeg petka, dan prije Zvončarske smotre, kada se održava svečana sjednica Vijeća povodom Dana Općine.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!