Klaus Kobjoll održao seminar @ Opatija

klaus_opatija-1…jedino što se ne može kopirati je odnos poduzetnika, odnosno poduzeća prema zaposlenima i odnos zaposlenih prema klijentima!!!….
…ako ste najbolji ne smijete odustati, već morate imati nove ciljeve i nove strategije jer teško je ostati na vrhu…

Opatija – Klaus Kobjoll, jučer je u Grand hotelu ”4 opatijska cvijeta”, održao cjelodnevni seminar namijenjen u prvom redu turističkim djelatnicima, hotelskim managerima, vlasnicima malih obiteljskih hotela, restoraterima, vlasnicima turističkih agencija, direktorima turističkih zajednica, ali i svima onima koji su poduzetnici ili su uključeni u bilo kakve turističke aktivnosti.
U uvodnom predavanju osvrnuo se na svoje poslovanje i uspjeh kroz svoj hotel Schindlerhof koji posluje već 25 godina. Hotel Schindlerhof mali je kongresni hotel koji raspolaže sa 92 hotelske sobe, desetak kongresnih dvorana, a cijena noćenja u Schindlerhofu se nikada ne mijenja jer smatra da je svaki gost isti te da svaki gost isto vrijedi.
klaus_opatija-2
Zanimljivo je i što često preuređuje dijelove hotela, pa je zadnje preuredio kupaonicu i time osigurao veliko divljenje svih gostiju. Smatra da je preuređenje potrebno kako bi gost uvijek mogao uživati u nečemu novom. Restoran preuređuje svakih pet godina, ovisi da li ste ljubitelj Italije ili pak Francuske, a možda i Mini Coopera, kao gost možete izabrati i sobu posebno uređenu u jednome od navedenih stilova. Činjenica je da je Kobjoll uspio stvoriti brend i da je to ono što još uspješnije prodaje, a naveo je i primjer za to: ”Nitko ne kaže da ide u Boxdorf, već da idu u Hotel Schindlerhof.”.
Upravo je to ono što je potrebno za uspjeh, da vaš posao postane brend, a najvažnije je svakodnevno raditi na njemu. Bez kvalitetnog osoblja nema ni kvalitetnog posla. Kobjoll veliku ulogu pridodaje i svojim zaposlenicima, te smatra da zaposlenik prvenstveno mora biti talentiran za posao koji radi. Ako ste zadovoljni sa svojim zaposlenicima trebate ih i adekvatno nagraditi, jer time ih potičete da što kvalitetnije rade svoj posao i da budu još bolji.
klaus_opatija-4
Kobjoll je istaknuo da sve što radite, radite sa strašću jer time ćete postići uspjeh. Ipak, ne smijete ni vrtoglavo ići uzlaznom putanjom, već ponekada ju trebate držati i na distanci kako biste uspjeli stalno biti na vrhu. Ako ste najbolji ne smijete odustati, već morate imati nove ciljeve i nove strategije jer teško je ostati na vrhu.
Hotel Schindlerhof (Nürnberg-Boxdorf) je 2003. godine osvojio Europsku nagradu za kvalitetu i to za izrazitu orijentiranost, a 2004. godine je dobio Europsku nagradu za kvalitetu na području razvoja ljudskih potencijala i angažiranosti.
Nagrade Conga Award Top 10 poduzetnika Njemačke te najboljim njemačkim poslodavcem proglašen je 2007. godine, kao i 2008. godine. Dok je 2009 godine dobio slijedeće nagrade najbolji njemački kongresni hotel, najbolji njemački poslodavac, najbolji europski poslodavac te ulazi u njemački Speakers Hall of Fame. Na službenim stranicama hotela, možete i sami vidjeti te se uvjeriti u njegovu filozofiju poslovanja.
Seminar je organizirala tvrtka Info lab, izdavač časopisa Turizam info, uz pomoć Fakulteta za turistički i hotelski menadžment u Opatiji, Ekonomskog fakulteta u Rijeci, grada Opatije i Hotela Milenij.

Liburnija.net: Seminar Klausa Kobjolla @ Opatija

Liburnija.net: Seminar Klausa Kobjolla @ Opatija


Serena Calderara / Liburnija.net
Foto: Sandro Rubinić
Vezane vijesti:
Seminar Klausa Kobjolla @ Opatija
Klaus Kobjoll u Opatiji
Razgovor: Klaus Kobjoll – Best of the best
Hotel Schindlerhof, kako ponuditi uslugu više
Seminar Klausa Kobjolla @ Opatija
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!