Knjižara i galerija Adamić sutra će ugostiti dobitnika županijske nagrade za životno djelo Olega Mandića @ Opatija

Oleg Mandić

Oleg Mandić

Dobitnik ovogodišnje županijske nagrade za životno djelo na druženju s posjetiteljima predstavit će svoju zanimljivu životnu priču, koja je zabilježena na filmu Igora Paulića i ukoričena, između ostalog u knjizi talijanskog novinara i publicista Roberta Covaza.

Opatija – Oleg Mandić gostovat će sutra, u utorak 28. veljače u 18 sati u knjižari i galeriji Adamić. Dobitnik ovogodišnje županijske nagrade za životno djelo na druženju s posjetiteljima predstavit će svoju zanimljivu životnu priču, koja je zabilježena na filmu Igora Paulića i ukoričena, između ostalog u knjizi talijanskog novinara i publicista Roberta Covaza.

Njegova knjiga, ”Oleg Mandić – L´ultimo bambino di Auschwitz”, objavljena početkom početkom 2016. godine, nastala je na temelju opsežnog intervjua s Mandićem i publikacije iz 2001.godine, ”Kronika obitelji Mandić”.

– Naravno, razlog ovog događaja u knjižari je i hrvatski prijevod Covazeve knjige, objavljen u siječnju 2017. godine u izdanju Grafike Zambelli, pod pokroviteljstvom Grada Rijeka. Eto, to je to, za pravo, iako i mi imamo umočene prste u proračun društvenih institucija. Dakle, pravdamo se. Dualizam nam je zacrtan, dodijeljen, osmišljen, izmišljen i suđen, kao gravitacija. Poimanje dobra i zla u vremenu, prihvaćali mi to ili ne, dešava se u nama i oko nas. Obavezne posljedice, vidljive i nevidljive svima, zdravima i slabovidnima moguće je ponekad sačuvati za vlastitu komociju ili ih podijeliti društvu. Bilo koja opcija, na kraju, stvar je izbora individue, na vlastitu savjest. U utorak u 18 sati ne propitujemo odluku Skupštine Primorsko-goranske županije, niti slijedimo trag novca, nego naprosto aktivno prisustvujemo pričanju priče, stoji u pozivu iz Adamića.

oleg mandic banner

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!