Kobasica Simona Žbogara najkvalitetnija @ Stara Pošta

kobasice_sm…na jubilarnom desetom natjecanju skupilo se najviše ”kobasičara amatera”…
…žiri je među 32 natjecatelja najboljim proglasio Simona Žbogara iz Ružića…

Permani – Simon Žbogar – Lukić iz Ružića odnio je pobjedu na jubilarnom desetom natjecanju u spravljanju domaćih kobasica koje se tradicionalno održava na blagdan Sveta tri kralja u restoranu Stara Pošta u Permanima.
– Natjecatelji predaju kobasice pod rednim brojevima, koje se tako i prezentiraju žiriju, da se ne zna tko je iza kojeg broja. Ocjenjuje se pet kategorija – odnos špeka i mesa, miris, boja, tvrdoća i ukus kobasice, kazao je vlasnik restorana Miloš Dekleva.
Žiri u sastavu Ivana Novak, Zdenko Demark, Josip Šepić, Damir Perčić i Mario Juričić prema svim tim kriterijima odlučio je da je kobasica Simona Žbogara najbolja u rekordnoj konkurenciji čak 32 natjecatelja, dodijelivši mu 103 boda, dok su se od drugog do petog mjesta plasirali Goran Šepić iz Gašpari s 94 boda, Radivoj Perčić iz Mučića s 93 boda, Đoni Perčić iz Stare Pošte sa 91 bod te Nikola Tomić – Francek iz Muna s 90 bodova. U duhu ”fair playa” svi ostali natjecatelji proglašeni su šestoplasiranima.
Osim natjecatelja, ova je zanimljiva manifestacija privukla i velik broj gledatelja, pa se kroz restoran teško prolazilo u gužvi, iako su neki od posjetitelja uspjeli naći dovoljno prostora – za ples.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!