Kolegij: DPU Ičići, Barufe i MO

icici_plaza_smOpatija – Dugo očekivani prijedlog Detaljnog plana uređenja središta Ičića s današnjeg je kolegija opatijskoga gradonačelnika Ive Dujmića upućen na javnu raspravu. U razdoblju od 24. svibnja do 22. lipnja javni uvid u prijedlog Plana bit će moguć svakim radnim danom od 12 do 16 sati u predvorju gradske vijećnice. Javno izlaganje DPU-a naselja Ičići za javna tijela bit će održan 28. svibnja u 12 sati u gradskoj vijećnici, a za građane istog dana u 18 sati u Mjesnom odboru Ičići. Građani su pozvani da svojim pisanim prijedlozima i primjedbama doprinesu donošenju kvalitetnog Plana. Rok za dostavu prijedloga i primjedbi istječe 22. lipnja.
Odobreno je da sedmo izdanje Opatijskih barufa, jednog od najvećih rock festivala u ovom dijelu zemlje, na ljetnoj pozornici može trajati od četvrtka, 20. do subote 22. svibnja do dva sata ujutro, s time da će u petak i subotu biti odobreno produženje druženja bez muzike do 3 sata.
Radi ujednačavanja prakse na cijelome gradskom području, zahtjeve mjesnih odbora za postavljanje stupića na cesti ubuduće će razmatrati gradonačelnik.
S današnjeg je kolegija opatijskome Gradskom vijeću upućen prijedlog manjih izmjena i dopuna u podjeli poslova između gradskih resora, koje je gradonačelnik prethodno već bio najavio. Predloženo je da naplata svih gradskih prihoda bude objedinjena u Upravnom odjelu za financije i društvene djelatnosti, upravljanje gradskom imovinom u Uredu Grada, a koordinacija lokalnoga javnog sektora te opći poslovi u Službi za upravni razvitak. Predviđena je i mogućnost osnivanja zajedničke riznice korisnika gradskog proračuna te ugovaranja koordinacije Grada i gradskih ustanova na poslovima tekućeg održavanja objekata.
Ivan Mellor / Opatija.hr

error: Content is protected !!