Kolegij: Dvije sjednice GV, prometna signalizacija, barke…

g_opt2Opatija – Sažetak kolegija, opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića, kojeg prenosimo u cijelosti pročitajte u nastavku teksta. Ubuduće će prometnu i drugu signalizaciju na opatijskom području postavljati isključivo Grad, prema standardima koje će propisati gradonačelnik, kako bi se stalo na kraj postojećem neredu i ”šarenilu“ različitih oznaka na opatijskim ulicama, zaključeno je na današnjem kolegiju gradonačelnika Ive Dujmića. Građani i tvrtke, koje su do sada samoinicijativno postavljale signalizaciju, dobit će rok do rujna da uklone putokaze, reklame i druge natpise koje su postavili.
Osim uvođenje reda u prometnu signalizaciju, prijedlogom izmjena i dopuna opatijske Odluke o komunalnom redu, koji je upućen Gradskom vijeću, predviđena je i mogućnost ”zimovanja“ plovila na javnim površinama u razdoblju od 1. listopada do 30. travnja. Uvjete ostavljanja barki na suhom na lučkom području odredila bi lučka uprava, a na ostalim javnim površinama gradonačelnik.
Predložene su i izmjene i dopune Odluke o komunalnim djelatnostima na području Grada Opatija, kojima će, između ostalog, održavanje javne i dekorativne rasvjete biti povjerena Komunalcu, nakon što se opatijska komunalna tvrtka ekipira za poslove javne rasvjete.
Za idući mjesec planirane su dvije sjednice Gradskog vijeća – najprije 4., a potom i 25. svibnja. Izmjene i dopune spomenutih komunalnih odluka na red bi došle na drugoj sjednici.
I najveći dio ostalih tema današnjeg kolegija odnosio se na komunalni resor: nakon neuspjeloga prvog natječaja, ponovno je pokrenut postupak dodjele dimnjačarske koncesije za prvo (istočno) područje, te su prihvaćeni prijedlozi izmjena i dopuna Godišnjeg plana upravljanja pomorskim dobrom, kao i davanja na korištenje javnih površina tijekom sezone.
Ivan Mellor

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net