Kolegij gradonačelnika o prostornom planiranju @ Opatija

liburnija_net_upu_veprinac-1…UPU naselja Okoli Dujmić, Falalelići i Katinići napokon će na usvajanje Gradskom vijeću…
…u postupku je ishodovanje lokacijske dozvole za drugu dionicu opatijske obilaznice…

Opatija – Prijedlozi urbanističkih planova koji su u procesu usvajanja i druga dionica obilaznice opatijske rivijere bili su glavne teme na nedavnom kolegiju opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića.
Oko konačnog prijedloga Urbanističkog plana uređenja naselja Okoli Dujmić – Falalelići – Katinići postignuta je suglasnost da se ovaj prijedlog uputi Gradskom vijeću na usvajanje. Nakon provedenih javnih rasprava riješene su primjedbe građana na susretima s njima, te je konačno usuglašen prijedlog ovog UPU-a. Konačni prijedlog Urbanističkog plana uređenja naselja Dobreć i naselja Krasa, Gržinići, Kružići, Antići, Kokići, Konjariči i Dražica također je usuglašen i bit će poslan Zavodu za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije te Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, koji po proceduri trebaju izdati suglasnot na prijedlog spomenutog UPU-a budući je jedan dio područja njime obuhvaćenim u zaštićenom obalnom pojasu.
U pogledu druge dionice obilaznice opatijske rivijere, čiji je investitor tvrtka Hrvatske ceste d.o.o. napravljen je uvid u idejni projekt investitora. Utvrđeno je da je investitor u postupku ishodovanja lokacijske dozvole za gradnju druge dionice obilaznice opatijske rivijere. Ova dionica obuhvaća izgradnju dijela obilaznice od čvora ”Opatija – jug” do čvora ”Lovran Oprič” sa spojnom cestom do državne ceste D66. Idejni projekt sukladan je prostornoj dokumentaciji Grada Opatije, no Grad će inzistirati i na izradi projekta krajobraznog uređenja ove dionice obilaznice opatijske rivijere.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!