Kolibrići Plus – Predavanje za roditelje ‘Djeca s posebnim potrebama ili djeca s teškoćama u razvoju’

Objavljeno 13.11.2017.

Psihologinja Iva Kirša još je tijekom studija puno radila s djecom, volontirala u Dječjem domu i Bolnici Kantrida, stručno osposobljavanje odradila u KBC Rijeka, a završava i edukaciju za dječjeg i adolescentnog terapeuta.

Opatija – Predavanje za roditelje „Djeca s posebnim potrebama ili djeca s teškoćama u razvoju“ održat će se u prostorijama Društva „Naša djeca“ Opatija u utorak, 14. studenog u 17 sati, a u sklopu projekta „Kolibrići Plus“, koje provodi DND uz potporu Primorsko-goranske županije.

Predavanje će održati magistra psihologije Iva Kirša, koja uz logopeda i rehabilitatora, radi s djecom i roditeljima u Savjetovalištu za djecu i roditelje pri Društvu „Naša djeca“ Opatija, a koje provodi individualni i grupni rad s djecom i roditeljima, organizira edukativne radionice u DND-u, osnovnim školama u Opatiji i Lovranu te organizira predavanja za roditelje.

Psihologinja Iva Kirša još je tijekom studija puno radila s djecom, volontirala u Dječjem domu i Bolnici Kantrida, stručno osposobljavanje odradila u KBC Rijeka, a završava i edukaciju za dječjeg i adolescentnog terapeuta.

– Roditelji se najčešće javljaju radi problema djece vezanih uz školu i učenje, poteškoća s pamćenjem i koncentracijom te problema sa samopouzdanjem, anksioznošću i depresijom. U Savjetovalištu ih učimo kako se riješiti negativnih emocija, a radimo i prevencije rizičnih ponašanja. Provodimo edukativne radionice u dogovoru sa školom, radionice za djecu, radionice za roditelje u školama i u DND-u te individualni rad s djecom i roditeljima. Stručni tim koji imamo, a u kojem su uz mene i logoped i rehabilitator, je jedinstven na našem području i najbolje mjesto na kojem se može dobiti pomoć za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi, istaknula je Kirša te pozvala roditelje da im se obrate za savjet u slučaju bilo kakvih problema ili nedoumica vezanih uz odgoj djeteta te najavila ciklus radionica u listopadu i studenom. Savjetovalište djeluje utorkom popodne u Opatiji u prostorima DND-a, četvrtkom u Lovranu u TIC-u te u drugim terminima po dogovoru, a za sve informacije se može obratiti u opatijsko Društvo „Naša djeca“.

Kristina Tubić / PodUčkun.net

Vrati se natrag »