Koliko para, toliko muzike – usvojen proračun @ Lovran

lovran_jugo…kapitalne investicije realizirat će se ovisno o priljevu tekućih sredstava…
…da je sjajno – nije. To otvoreno moramo reći…
…planira se proširenje groblja, nastavak radova na kanalizaciji, sportska dvorana te uređenje društvenog doma…

Lovran – Vijećnici Općine Lovran na svojoj su sjednici održanoj ovog četvrtka navečer usvojili proračun za 2012. godinu, koji će prema planu iznositi 42,5 milijuna kuna.
– Da je sjajno – nije. To otvoreno moramo reći. Općina Lovran dosad je dobro prolazila što se tiče krize, a što će biti iduće godine tek trebamo vidjeti. Kod kapitalnih projekata dinamika trošenja morat će se prilagođavati dinamici ostvarivanja prihoda u proračun. Pritom treba znati da na bitan dio prihoda, prvenstveno poreznih, ne možemo utjecati, jer su oni odraz realne situacije u društvu. Tako, primjerice, porez na dohodak osjetno nam je pao, zbog činjenice da su naši brojni sugrađani, koji su radili u LRH, otišli u mirovinu. Situacija je složena, a osnovno pravilo mora biti – “koliko para, toliko muzike”, kazao je načelnik Emil Gržin prilikom predstavljanja proračuna.
Iako je proračun usvojen s velikom većinom glasova, nisu svi bili zadovoljni njegovom visinom i realnošću, prije svega smatrajući da bi u kriznim vremenima trebalo više ”pritegnuti remen”.
– Budžet je velik, a kamo sreće da je i ostvariv. Međutim, sami ste rekli da je situacija teška, a uime privatnika mogu reći da visimo o koncu da ne odemo u stečaj. Rade eventualno oni povezani s javnim institucijama, Općinom ili državom, a mi ostali smo “ajme meni”, komentirao je proračun IDS-ov vijećnik Zvonko Piglić.
Među planiranim kapitalnim projektima svoje mjesto našli su nastavak radova na kanalizaciji, proširenje groblja, uređenje novog društvenog doma, te eventualno – početak realizacije sportske dvorane.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!