Kolinda Grabar Kitarović i senator John McCain održali sastanak u Opatiji

kolinda grabar kitarovic john mccain opatija_01

Ovaj susret predstavlja nastavak njihovog redovitog dijaloga, a dolazi nakon nedavnog sastanka na marginama Minhenske sigurnosne konferencije.

Opatija – Sastanak Kolinde Grabar Kitarović i senatora Johna McCaina održan je danas u Opatiji čime je započeo posjet američkog senatora našoj zemlji.

– Ovaj susret predstavlja nastavak njihovog redovitog dijaloga, a dolazi nakon nedavnog sastanka na marginama Minhenske sigurnosne konferencije. Predsjednica Republike i senator McCain razgovor su posvetili razmjeni stajališta o stanju u jugoistočnoj Europi, naglasivši značaj vjerodostojne i individualne euroatlantske perspektive za sve države ovog područja i osiguranje trajne stabilnosti i napretka. U tom pogledu, složili su se oko važnosti usredotočenosti američke administracije ‎i na ovo područje svijeta. Predsjednica Republike i senator‎ složili su se i u osudi nedavnog korištenja kemijskog naoružanja u Siriji i nužnosti aktivnog pristupa međunarodne zajednice u odvraćanju daljnjih slučajeva poput navedenog kao i iznalaženja rješenja za ovu višegodišnju krizu. Posjet dolazi nekoliko dana prije obilježavanja četvrt stoljeća od američkog priznanja neovisnosti Republike Hrvatske. Sjedinjene Države bile su predano uz Republiku Hrvatsku i tijekom ostvarivanja našeg članstva u Sjevernoatlantskom savezu i Europskoj uniji. Republika Hrvatska visoko vrednuje ostvareno transatlantsko savezništvo sa Sjedinjenim Američkim Državama, stoji u službenom priopćenju objavljenom na službenim stranicama predsjednice Hrvatske.

N. C. / PodUčkun.net
Foto: Predsjednica.hr

error: Content is protected !!