Komadina: Županija nije odustala od gradnje Doma zdravlja, ali čekamo da svoj stav da Grad Opatija

Komadina: Županija nije odustala od gradnje Doma zdravlja, ali čekamo da svoj stav da Grad Opatija

Projekt budućeg doma zdravlja prezentiran 2016. godine

Župan Komadina rekao je kako se nije odustalo od tog projekta, no očekuje se stav lokalne samouprave kojoj je upućen prijedlog ugovora o partnerskoj suradnji tog velikog zdravstvenog objekta.

Rijeka/Opatija – U Konferencijskoj dvorani „Transadrije“u održana je prva ovogodišnje sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije. Sjednica je započela aktualnim satom na kojem su vijećnici otvarali više aktualnih tema poput statusa projekta izgradnje novog Doma zdravlja u Opatiji. Župan Komadina rekao je kako se nije odustalo od tog projekta, no očekuje se stav lokalne samouprave kojoj je upućen prijedlog ugovora o partnerskoj suradnji tog velikog zdravstvenog objekta.

Vijećnike je također zanimalo i što je dogovoreno na sastanku župana s predstavnicima jedinice lokalne samouprave i komunalnih društava vezano uz programe gospodarenja otpadom. Župan je rekao da je na jedinicama lokalne samouprave provedba aktivnosti oko sustava gospodarenje otpadom s naglaskom na odavanje otpada kako bi se smanjio „pritisak“ prema centralnoj zoni na Marišćini.  Sadašnje stanje gdje se prosječno odvaja samo 23 posto otpada nije zadovoljavajuće s time da su pojedini gradovi poput Krka taj proces na vrijeme pokrenuli i imaju kvalitetan sustav odvajanja otpadom.

 

error: Content is protected !!