Komemoracija Miši Cvijanoviću-Cviji sutra u Vijećnici, pogreb u petak na Kozali

Osim u Novom listu, Mišo Cvijanović tekstove je objavljivao i u brojnim drugim novinama a posljednjih godinu dana bio je kolumnist portala Torpedo.media. Mišo Cvijanović bit će sahranjen u petak, 1. veljače 2019. godine, u 14.30 sati, na riječkom groblju Kozala.

Rijeka – U četvrtak, 31. siječnja, u 14 sati u Vijećnici Grada Rijeke, bit će održana komemoracija na kojoj će se odati počast riječkom novinaru, umirovljenom uredniku, kolumnistu i reporteru Miši Cvijanoviću – Cviji, koji je iznenada preminuo u ponedjeljak, 28. siječnja 2019., u 73. godini.

Mišo Cvijanović bio je jedan od najvećih kroničara grada na Rječini, autor je i koautor više knjiga, od kojih je zasigurno nepoznatija i najpopularnija »Đir po Korzu«. U ovoj knjizi, objavljenoj 2006. godine, objedinjene su istoimene kolumne koje je Mišo Cvijanović deset godina pod tim imenom objavljivao u Novom listu. Za ovu je knjigu, kao i za 40-godišnji rad novinarski rad u Rijeci, 2007. godine dobio Godišnju nagradu Grada Rijeke. Godine 2003. Godišnju nagradu za osobit doprinos i promidžbu kulturne baštine i sporta, dodijelio mu je i Grad Crikvenica.

Osim u Novom listu, Mišo Cvijanović tekstove je objavljivao i u brojnim drugim novinama a posljednjih godinu dana bio je kolumnist portala Torpedo.media. Nekoliko godina bio je i urednik riječkog omladinskog lista Val, a znanje o novinarstvu prenosio je brojnim riječkim generacijama kao predavač u Prvoj riječkoj gimnaziji te kasnije u privatnoj školi.

Mišo Cvijanović bit će sahranjen u petak, 1. veljače 2019. godine, u 14.30 sati, na riječkom groblju Kozala.