Komorni koncert ”Tre donne“: Glazbena priča triju suvremenih umjetnica o najpoznatijim primadonama 19. stoljeća

Tre donne su tri iznimne umjetnice riječke Opere: sopranistica Anamarija Knego i mezzosopranistica Ivana Srbljan, koje će uz uz glasovirsku pratnju Nicolette Olivieri izvoditi arije i duete nekih od najglasovitijih umjetnica opernog svijeta 19. stoljeća.

Rijeka – Ciklus komornih koncerata u HNK Ivana pl. Zajca nastavlja s „Tre donne“, prvim koncertom u 2018, što je na programu u utorak, 9. siječnja s početkom u 19.30 sati.

Tre donne su tri iznimne umjetnice riječke Opere: sopranistica Anamarija Knego i mezzosopranistica Ivana Srbljan, koje će uz uz glasovirsku pratnju Nicolette Olivieri izvoditi arije i duete nekih od najglasovitijih umjetnica opernog svijeta 19. stoljeća. Riječ je o autoricama, slavnim glazbenicama i glumicama koje su bile interpretkinje, ali i muze, a neke i životne družice skladatelja kao što su Bellini, Donizetti, Rossini. To su redom Isabella Colbran, Maria Malibran, Adelina Patti, Caroline Ungher Sabatier, Pauline Viardot Garcia, Marietta Brambilla i Josephine Fodor Mainvielle.

Glazbena priča triju suvremenih primadona o najpoznatijim primadonama 19. stoljeća riječkoj će publici ponovno otkriti i predstaviti kompozicije belcantističkih diva posvećene imenima političke i aristokratske scene toga doba: španjolskoj kraljici, princezi Michel Galitzin, grofu von Platen-Hallermündeu ili vojvodi od Casarana.

Mlade solistice riječke Opere Anamarija Knego i Ivana Srbljan ne prestaju oduševljavati publiku i kritiku svojim kreacijama na riječkoj koncertnoj i opernoj sceni, ali ne samo na njoj. Spomenimo samo da se Ivana Srbljan, neodoljiva riječka Carmen, u istoj ulozi upravo iznimno uspješno predstavila i u Finskoj.

A kad je riječ o Anamariji Knego, dvostrukoj dobitnici Nagrade publike, još su svježa sjećanja na njenu nedavnu sjajnu Mimi u Pucinnijevoj operi „La boheme“ kojom je duboko ganula svakoga u gledalištu.

Nicoletta Oliveri koja će nastupiti na klaviru, do sada je u karijeri surađivala s najeminentnijim opernim pjevačima, zborovima i dirigentima, primjerice s dirgentima Riccardom Mutijem, Claudiom Abbadom, Lorinom Maazelom i drugima, te s pjevačima Lucianom Pavarottijem, Monserrat Caballe, Joseom Carrerasom, Placidom Domingom, Joseom Curom, Leom Nuccijem, Carlom Colombarom, Ruggierom Raimondijem, Katiom Ricciarelli, Cecilijom Bartoli, Giorgiom Surianom…

I. M. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net