Komunalac počinje s izvozom vode u Sloveniju

komunalac_mrkat

Izvođači radova na transportnom cjevovodu Rupa-Brce, vrijednom 12,5 milijuna kuna, su tvrtke Elektro voda iz Cresa i Svigoteh graditeljstvo iz Rijeke, koje nastupaju kao zajednica ponuđača.

Jurdani – Komunalac će uskoro početi prodavati učkarsku vodu Sloveniji – dovršetkom 2,1 kilometra cjevovoda stvorena je mogućnost da susjedna država počne preuzimati hrvatsku vodu, a dovršetkom investicije u transportni cjevovod Rupa-Brce teške 12,5 milijuna kuna, stvorit će se svi preduvjeti da se obustavi uvoz skupe slovenske vode, koju Komunalac sada plaća čak dva eura po kubiku.

Investicija je to koju je ”organiziralo” liburnijsko komunalno društvo uz potporu Općine Matulji, no u kojem najveći dio troška snose Hrvatske vode. Naime, investiciju će državno poduzeće ”pokriti”s čak 90 posto nepovratnih sredstava, što je tek mali dio od oko 200 milijuna kuna koje su Hrvatske vode uložile na području Primorsko-goranske županije tijekom protekle i ove godine.

Inače, izvođači radova na transportnom cjevovodu Rupa-Brce su tvrtke Elektro voda iz Cresa i Svigoteh graditeljstvo iz Rijeke, koje nastupaju kao zajednica ponuđača.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!