Komunalno redarstvo kreće u akciju kažnjavanja građana @ Opatija

Grad Opatija neće dopustiti da se otpad nezakonito odbacuje na javne površine na štetu korisnika koji su uredno regulirali svoje odnose i koji poštuju propise te će se kažnjavati svako zatečeno odbacivanje otpada na javnu površinu.

Opatija – Komunalno redarstvo Grada Opatije utvrdilo je da dio korisnika i nakon znatno produljenog roka za zaduživanje i reguliranje odnosa u pogledu zbrinjavanja komunalnog otpada, o čemu su građani pravovremeno obaviješteni, nije regulirao svoj status u pogledu zbrinjavanja komunalnog otpada.

— Grad Opatija neće dopustiti da se otpad nezakonito odbacuje na javne površine na štetu korisnika koji su uredno regulirali svoje odnose i koji poštuju propise te će se kažnjavati svako zatečeno odbacivanje otpada na javnu površinu. Podsjetimo, Odlukom o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje otpada odbačenog u okoliš na području Grada Opatije propisane su i novčane kazne od 1.000 kn za fizičku osobu, 5.000 kn za fizičkog obrtnika i samostalnu djelatnost te 10.000 kn za pravnu osobu zatečenu kako krši propise. Komunalni redar je ovlašten naplatiti prekršajnu kaznu na mjestu počinjenja, poručili su iz Grada.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net