Konačno prava dječja plaža – za uređenje Tomaševca utrošit će se 300 tisuća kuna @ Opatija

Arhiva: Došljunčavanje plaže @ Tomaševac

Arhiva: Došljunčavanje plaže @ Tomaševac

Tomaševac će postati tematska plaža prvenstveno namijenjena djeci, a radovima na uređenju prethodit će dohrana plaže pijeskom, izmještanje dijela šetnice iz prostora plaže, obnove ograda, ulaznih vrata, te postave sprava na igralištima, fontane za vodu, tuševa, rukohvata i stepeništa za ulaz u more, kao i rekvizita za igre u moru.

Opatija – Plaže uz opatijsku obalu uskoro će dobiti ”facelifting”, jer nakon uskršnjih blagdana Grad Opatija planira krenuti u uređenje plaža, kupališta i prirodnih sunčališta.

Dva najveća kupališta – Lido i Slatina – trebali bi doživjeti i temeljitu rekonkstrukciju. Lido je u rukama koncesionara, Zorana Maržića, koji prema najavama nakon blagdana kreće s prvom fazom radova na uređenju kupališta.

Slatina će ”preskočiti” još jednu godinu. Projekt uređenja koji Grad Opatija radi u suradnji s tvrtkom Rivijera i mjesnim odborom Vasanska, nedavno je dobio oštre kritike konzervatora koji su ga nazvali trivijalnim, stoga su sada u tijeku ”usuglašavanja mišljenja” kako su istaknuli u Gradu.

Zato će u koncesiju plaža ispod hotela Royal, budući da je nedavno Županijska skupština donijela odluku o namjeri davanja koncesije za korištenje ove plaže, za koju je očekivati da će najviše interesa pokazati Milenij hoteli koji će ju urediti za potrebe gostiju svojeg najnovijeg hotelskog objekta.

Grad Opatija će, pak, uložiti oko 300 tisuća kuna u uređenje dječje plaže Tomaševac, koja bi od ove godine trebala nositi Plavu zastavu. Tomaševac će postati tematska plaža prvenstveno namijenjena djeci, a radovima na uređenju prethodit će dohrana plaže pijeskom, izmještanje dijela šetnice iz prostora plaže, obnove ograda, ulaznih vrata, te postave sprava na igralištima, fontane za vodu, tuševa, rukohvata i stepeništa za ulaz u more, kao i rekvizita za igre u moru. Postavit će se i toranj za spasioce na plaži, a potom i posude za odvojeno sakupljanje otpada, a radove će izvesti djelatnici tvrtke Parkovi, koji bi prema planovima onda i upravljali tematskom dječjom plažom Tomaševac.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!