Koncert Davida Danijela ‘Come prima’ ovoga petka u parku ispred ville Angioline

Koncert najljepših talijanskih canzona održat će ovoga petka u parku ispred ville Angioline

Opatija – U organizaciji Zajednice Talijana Opatija, opatijski glazbenik David Danijel održat će koncert ispred ville Angioline u 18 sati.

– Veseli me što su konačno krenuli koncerti uživo s publikom! Predugo smo čekali i zato se ovom nastupu posebno radujem. Moja ideja je bila već krajem ožujka krenuti s koncertima na otvorenom, ali epidemiološke mjere ni to nisu dozvoljavale pa smo se svi morali strpjeti do sada. Naslov koncerta nije slučajan! „Come prima“ je, kao što većina zna, naslov skladbe koju je Tony Dallara snimio davne 1957. g., a preradili su je i u svoj repertoar uvrstili mnogi glazbenici diljem svijeta. „Come prima“ je podsjetnik na lijepe pjesme od nekada, ali ujedno i poruka i želja za povratkom na ono „nekadašnje normalno“ i koncerte na kakve smo nekad navikli, bez distance i opterećivanja oko epidemioloških mjera. Pripremio sam puno novih „starih“ pjesama koje publika voli, evergreena iz bogate pjesmarice talijanske zabavne glazbe, od ljubavnih balada do bržih ritmova pri kraju programa. Siguran sam da će publika uživati u tim lijepim pjesmama i pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže u petak.

Ovo je treći u nizu koncert istoimene male turneje koju je započeo početkom lipnja koncertom ispred riječkog kazališta te na Trgu Frane Petrića u Cresu, a nastavit će se tijekom ljetnih mjeseci.

– Atmosfera na oba koncerta bila je odlična. U prvome dijelu koncerta publika je uživala u lijepim melodijama i interpretacijama, dok se u drugome dijelu rasplesala uz brže ritmove poznatih hitova. Vjerujem da će i u Opatiji biti tako! S obzirom na to da je veliki dio publike koja je bila u Rijeci najavila i dolazak u Opatiju, izabrao sam i dosta pjesama koje nisam pjevao u Rijeci što mi ne predstavlja problem jer talijanska pjesmarica je toliko bogata hitovima da u tih sat i pol koliko koncerti obično traju nije ni moguće izvesti sve.

error: Content is protected !!