Koncert Gala Opereta održat će se u subotu u velikoj dvorani centra Gervais @ Opatija

Nastupaju Marzia Postogna, sopran, Ilaria Zanetti, sopran, Andrea Binetti, tenor i Nicolò Ceriani, bariton uz klavirsku pratnju Corrada Gulina, a ulaz je slobodan.

Opatija – Koncert „Gala Opereta“ održat će se u subotu, 11. studenog s početkom u 20 sati u centru Gervais u Opatiji. Nastupaju Marzia Postogna, sopran, Ilaria Zanetti, sopran, Andrea Binetti, tenor i Nicolò Ceriani, bariton uz klavirsku pratnju Corrada Gulina.

– Koncert nas vodi u romantičan i zabavan svijet operete. Put počinje s najpoznatijim djelima kompozitora Franza Lehára, Emmericha Kálmána i Paula Abrahama, a nastavlja se s pričom Mozartovog pjevača dalmatinskog Franza von Suppea. Nakon ovog austrougarskog četvorca put nas vodi do glazbe današnjih dana i oživljavanju starih veza Opatije i opereta. Prvi Međunarodni festival opereta u Opatiji bio je posvećen upravo Franzu Leháru, a drugi djelima Emmericha Kálmána. Opatija je bila okupana notama ovih kompozitora i ovaj će koncert oživjeti glazbu koja je toliko značila tadašnjoj Opatiji, kazala je Petra Borovac iz Festivala Opatija.

Opatijska je ustanova u kulturi i organizator događanja, u suradnji s Međunarodnom asocijacijom opereta iz Italije / Associazione Internazionale dell’Operetta, a ulaz je slobodan.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!