Koncert i misa u čast Mr. Morgena @ Ičići

Liburnija.net: U spomen na Ivu Robića...

Liburnija.net: U spomen na Ivu Robića...


Ispunjena kapela Sv. Ivana od Boga, smještena u kući Ive Robića, obilježila je jučer poslijepodne 12. obljetnicu smrti ovog velikog hrvatskog interpretatora i kompozitora.
Ičići – Koncelebriranom Svetom misom koju je vodio msg. Ivan Devčić i koncertom na kojem su nastupile lokalne glazbene zvijezde i ljubitelji glazbe kakvu je stvarao Mr. Morgen, obilježena je 12. godišnjica smrti slavnog pjevača šlagera Ive Robića.
– Bili smo i kolege, i prijatelji, i susjedi, jer ja živim samo dvije kuće dalje… Jako mi je drago da je napravljena ova kapelica, jer Ivo Robić je živio za Opatiju i Ičiće, pa i ovaj prostor ostavio je Ičićima i Bogu. Kad sam s njime razgovarao uvijek mi je ponavljao da, ako budem radio glazbene albume posvećene ovom kraju, obavezno na njih uvrstim i neku njegovu izvedbu, pa se tako i njegova “Serenada Opatiji” našla na nedavno izašlom CD-u “To su moji Ičići”. Zbog svega što je Robić značio Opatiji i Ičićima, ali i zbog svega što je ovaj kraj značio njemu, jako je dobro i važno da se održavaju ovakvi događaji, kazao je član ”Opatijskih suvenira” i jedan od najbližih Robićevih suradnika Duško Paro.
Uz njega, na koncertu u ispunjenoj kapelici Sv. Ivana od Boga nastupili su i Duško Jeličić Dule, Silvano Martinčić Le Salpe, David Danijel, Maria Iveković, Benjamin Klanjac, Sara Puhar, Ena Orešković, Slavko Sekuluć, Maja Mirković te Marin i Goranka Tuhtan.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!