Koncert inspiriran temom migracija i povijesti našeg kraja u sklopu festivala Lovran classic

Koncert inspiriran temom migracija i povijesti našeg kraja u sklopu festivala Lovran classic

Arhiva: Festival Lovran classic

Iste večeri bit će izvedena i praizvedba nove kompozicije mladog riječkog skladatelja Juraja Marka Žerovnika. Na koncertu sviraju Metod Sironić, Jelena Tihomirović i Marta Karolina Cader.

Lovran – Večeras, 17. rujna od 20 sati u okviru festivala Lovran Classic u kinu Sloboda održat će se koncert U prijateljstvu.

Koncert, na koji je ulaz besplatan, sastavni je dio programa Doba moći Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Koncert je inspiriran temom migracija i povijesti našega kraja te donosi skladbe Karlaheinza Stockhausena, Borisa Papandopula i Béle Bartóka. Iste večeri bit će izvedena i praizvedba nove kompozicije mladog riječkog skladatelja Juraja Marka Žerovnika. Na koncertu sviraju Metod Sironić, Jelena Tihomirović i Marta Karolina Cader.

Koncert je organiziran uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice.

Podsjetimo, festival Lovran Classic započeo je u Lovranu 10. rujna i dosad su u sklopu festivala održana 3 koncerta. Nakon izvedbe koncerta U prijateljstvu ovog četvrtka, festival zaključuje koncert Kalamos kvinteta na Trgu sv. Ivana u Starom gradu u Lovranu, koji će se održati 18. rujna od 20 sati.

error: Content is protected !!