Koncert klasične glazbe uz operne soliste Dianu Haller i Igora Vlajnića te Ivanu Vrban na klaviru i Anitu Primorac na udaraljkama pod zvjezdanim nebom Amfiteatra @ Matulji

Anita Primorac je pripremila i cjelokupni aranžman za ovogodišnji koncert pod zvjezdanim nebom Amfiteatra.

Matulji – Diana Haller i Igor Vlajnić kroz strastvene operne duete uz pratnju Ivane Vrban na klaviru i Anite Primorac na udaraljkama ove će godine izvesti najljepše operne arije uz poneko glazbeno iznenađenje u kojima će publika moći uživati pod zvjezdanim nebom Amfiteatra. Koncert će se održati u nedjelju, 12. kolovoza s početkom u 21 sati.

Diana Haller, svjetski poznata operna diva, studirala je pjevanje na Konzervatoriju G. Tartini u Trstu, a potom se usavršavala na Kraljevskoj akademiji za glazbu u Londonu nakon čega upisuje poslijediplomski studij opera i Lieda u Stuttgartu kod prof. D. Vejzović te se nastavila usavršavati kod velike primadone B. Fassbaender. G. 2010. postaje najmlađom solisticom opernog ansambla Državne opere u Stuttgartu te ima sve veći uzlet u karijeri nastupajući na najvećim pozornicama svijeta. Dobitnica je brojnih nagrada, a 2013. g. svjetski relevantan časopis Opernwelt Dianu Haller proglašava “Mladom pjevačicom godine”. G. 2014. je bila jedina zamjena za slavnu J. Didonato kao Pepeljuga u njujorškoj operi Metropolitan. Surađivala je, između ostalih, i sa svjetskim opernim zvijezdama Annom Netrebko i Placidom Domingom.

Igor Vlajnić rođen je 1984. godine u Osijeku. Diplomirao je dirigiranje na Visokoj školi za glazbenu umjetnost “Ino Mirković” u Lovranu i radi kao dirigent Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Nastupao je u više od 30 zemalja svijeta na 4 kontinenta. Od 2017. voditelj je programa Riječkog kazališta mladih “Kamov”, a trenutno je diplomant pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i doktorand Menadžmenta u kulturi, umjetnosti i obrazovanju Doktorske škole Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Ivana Vrban je diplomirala klavir u klasi prof. D. Cikojevića na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a trenutno radi u Glazbenoj školi I. M. Ronjgova Rijeka kao profesorica klavira i korepetitorica. Od 2016. do 2018. godine umjetnički je suradnik – korepetitor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu – odsjek Rijeka te sudjeluje u komornom muziciranju.

Anita Primorac na Muzičkoj akademiji u Zagrebu završava dva studija: Glazbenu teoriju i magistrira Udaraljke u klasi prof. I. Lešnika, a trenutno radi u Glazbenoj školi I. M. Ronjgova Rijeka kao prof. udaraljki i komorne glazbe te je stalni vanjski suradnik orkestra Opere I. pl. Zajca Rijeka. Koncertira po cijelom svijetu te se bavi orkestralnim, komornim i solističkim muziciranjem, skladanjem i aranžiranjem pa je tako pripremila i cjelokupni aranžman za ovogodišnji koncert pod zvjezdanim nebom Amfiteatra.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!