Koncert muške i ženske klape Kastav večeras u Amfiteatru

Ulaz na koncert dozvoljen je bez obveze predočenja EU digitalne Covid potvrde uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Prilikom ulaska na koncert bit će moguće preuzeti besplatne ulaznice zbog ograničenja broja posjetitelja (500).

Matulji – Nakon jučerašnjeg blues gostovanja u sklopu ovogodišnjeg Jerry Ricks Blues Festivala program Matuljskih ljetnih večeri nastavlja se večeras, 30. srpnja s početkom u 21 sat, nastupom muške i ženske klape Kastav.

Muška klapa Kastav osnovana je u lipnju 1992. godine i od tada neprekidno i predano radi na očuvanju hrvatske glazbene baštine. O dugogodišnjem uspješnom radu najbolje svjedoče brojne nagrade i priznanja u zemlji i inozemstvu. Izdvajamo tako 1. mjesto na Festivalu klapa Istre i Kvarnera u Buzetu 1999., 2002., 2004., 2007. i 2011. godine čime je  klapa Kastav ujedno i jedna od najuspješnijih sudionica spomenutog festivala. Najveći uspjeh do sada Klapa je ostvarila 2002. godine na 2. Svjetskim zborskim igrama – 2nd World Choir Games u Južnoj Koreji, gdje je osvojila zlatnu medalju u kategoriji Folklor a cappella i srebrnu medalju u kategoriji Muški komorni zborovi.

Muška klapa Kastav

Ženska klapa Kastav osnovana je u proljeće 1994. godine otkad kontinuirano djeluje. Klapa je od svojih početaka usmjerena na očuvanje folklorne baštine, posebno one glazbene, tako da njeguje narodne napjeve svoga kraja, Hrvatskog primorja i Istre ali i one dalmatinskog podneblja. Rad ženske klape Kastav posljednjih nekoliko godina vrlo je intenzivan te bogat nagradama i priznanjima. 2002. i 2003. godine klapa osvaja brončani štit s povijesnim grbom Grada Omiša za 3. mjesto stručnog ocjenjivačkog suda na 36. odnosno 37. festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Umjetnički voditelj i muške i ženske klape Kastav je Saša Matovina.

Za kraj dodajmo, da temeljem novog tumačenja pristiglog danas, 30. srpnja nastavno na Odluku stožera civilne zaštite RH od 23.07.2021. godine iz općine Matulji obavještavaju da je ulaz na koncert Muške i ženske klape Kastav, dozvoljen BEZ OBVEZE predočenja EU digitalne Covid potvrde uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Prilikom ulaska na koncert bit će moguće preuzeti besplatne ulaznice zbog ograničenja broja posjetitelja (500).

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net