Koncert Nebeskoj majci u izvedbi ženskog vokalnog sastava zbora Schola Cantorum ove srijede u Lovranu

Ženski vokalni sastav zbora Schola Cantorum Rijeka djeluje samostalno od ove godine, a do sada su održali niz zapaženih nastupa.

Lovran – Koncert pod nazivom Nebeskoj majci održat će se ove srijede 29. kolovoza s početkom u 20:30 sati u crkvi sv. Jurja. Tom prilikom nastupit će ženski vokalni sastav zbora Schola Cantorum iz Rijeke, pod vodstvom zborovođe Ingrid Haller, u pratnji Petre Kukavice na orguljama.

– Zbor Schola Cantorum Rijeka jedini je riječki zbor specijaliziran za izvođenje koncertne duhovne glazbe. U deset godina postojanja bilježi velike uspjehe; ostvario je više od 100 koncerata samostalno i u suradnji s instrumentalnim ansamblima, orkestrima, solistima. Djelovao je pod okriljem Zajednice Talijana u Rijeci, sad a u okviru KUU Dulciana koja se bavi očuvanjem i promoviranjem naše duhovne glazbene baštine. Nastupali su u koncertnim i edukativnim koncertima HNK I. pl. Zajca, sudjelovali u opernim predstavama i snimanjima nosača zvuka. Praizveli su baroknu operu H. Purcella The Fairy queen, izveli Vivaldijevu Gloriu, Charpentieov Te Deum….Na dva međunarodna natjecanja su osvojili Grand Prix. Iz zbora je proizašao vokalni ansambl Dulciana i ženski vokalni sastav. Ženski vokalni sastav zbora Schola Cantorum Rijeka djeluje samostalno od ove godine. Do sada su izvele koncert u Trsatskom svetištu za otvorenje Marijinih trsatskih dana, koncert u riječkoj Katedrali za dane sv Vida te koncert u crkvi Uznesenja BDM u Crikvenici i u crkvi Marijina navještenja u Opatiji, koncert uoči Vele Gospe u matičnoj crkvi Uznesenja BDM u Rijeci te u Mrkoplju, natjecanje na međunarodnom natjecanju Chorus Inside Croatia u Rovinju i još brojni prigodni koncerti do kraja godine. Ženski sastav vodi zborovođa Ingrid Haller, a uz orgulje nastupaju prof. Ivan Bošnjak ili studentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu Petra Kukavica. Voditeljica zbora Ingrid Haller je višestruko nagrađivana sopranistica s dugogodišnjom opernom i koncertnom karijerom koja je također profesorica pjevanja na srednjoj glazbenoj školi I. Matetić Ronjgov u Rijeci kao i orguljašica i voditeljica župnog zbora crkve Uznesenja BDM u Rijeci, najavili su organizatori.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!