Koncert “Susret u Sevdahu” večeras u Kastvu

Susret u Sevdahu koncert je riječkog ansambla Šadrvan kojemu se kao gosti pridružuju zbor Učkarice pod ravnanjem maestra Saše Matovine i akademska violinistica Nataša Veljak.

Kastav – Članovi riječkog ansambla ŠADRVAN odvest će nas svojim muziciranjem u čarobni svijet sevdaha, vječne ljubavne čežnje.

U subotu 14.8. s početkom u 21 sat, u sklopu Kastafskog Kulturlog Leta održava se koncert naziva Susret u Sevdahu. Susret u Sevdahu koncert je riječkog ansambla Šadrvan kojemu se kao gosti pridružuju zbor Učkarice pod ravnanjem maestra Saše Matovine i akademska violinistica Nataša Veljak.

– ŠADRVAN sevdahu, kao tradicionalnom glazbenom izrazu, pristupa na sebi svojstven način, pokušavajući, u mjeri u kojoj je to moguće, vlastitim aranžmanima i načinom izvođenja, sevdalinkama dati novu, drukčiju boju, kombinirajući ih sa drugim glazbenim izrazima, ali nikad ne napuštajući njihovu temeljnu glazbeno – melodijsku liniju. Publika diljem Hrvatske i u inozemstvu uživala je u koncertnim izvedbama ŠADRVANA. Na našem, kvarnerskom području, ŠADRVAN je upravo najpoznatiji po svojim koncertima SUSRET U SEVDAHU, na kojim im se u izvođenju sevdaha pridružuju kvarnerski glazbenici i umjetnici, pri čemu za publiku nastaju neočekivani glazbeni doživljaji. I na ovom koncertu, ŠADRVANU će se pridružiti gošće i gosti, kvarnerski glazbenici, poručili su organizatori.