Koncert u čast Ljubi Kuntariću @ Volosko

liburnija_net_ljubo_kuntaric_crkva…velikim koncertom, održanom u Voloskom, šjor Ljubo je proslavio veliki jubilej…
…u bogatom glazbenom opusu maestra Kuntarića ističe se oko 700 skladbi sakralne glazbe…

Volosko – Kuntarićeva ”Večer sakralne glazbe”, tj. obilježavanje 65 godina skladateljskog rada Ljube Kuntarića, održana je ovog vikenda u prepunoj župnoj crkvi Svete Ane u Voloskom, u organizaciji Marie Iveković i Ivana Bošnjaka.
liburnija_net_ljubo_kuntaric_crkva-3
Prije koncerta održana je i koncelebrirana misa koju je predvodio nadbiskup Ivan Devčić, a udruženo su pjevati župni zborovi Sv. Ane i Sv. Marka iz Veprinca. Nakon mise, održan je koncert na kojem su Kuntarićeve skladbe izvodili Oratorijski zbor, Dušan Prašelj, Cantores Sancti Viti, Župni zbor Sv. Ane, Župni zbor Sv. Marka iz Veprinca, sopranistice Mirela Toić, Ena Orešković i Maja Mirković, violonisti Benjamin Klanac i Claudio Frank te flautist Metod Sironić. U pratnji su nastupile pijanistice Nina Kovačić, Kristina Kalokira, Wakana Takahashi Vondra, Natalija Marytcheva i Maria Iveković, orguljaš Ivan Bošnjak i violinistica Maja Veljak. pod vodstvom dirigenata Željke Čavrak i Ivana Načinovića, dok je cijeli program vodila Adriana Žele.
– Jako sam zadovoljan kako je cijela večer prošla, htio bi se zahvaliti svima koji su došli na koncert i uveličali ovaj, moj jubilej. No, ono što ti moram napomenut, žao mi je što nisam desetak godina mlađi – obzirom da imam puno toga za napravit, rekao nam je slavljenik – Ljubo Kuntarić.
Slavni Vološćan, jedan od najpoznatijih i najplodnijih domaćih kompozitora te dobitnik Porina za životno djelo, autor brojnih šlagera poput ”Autobus Calypso”, ”Ta tvoja ruka mala”, rock opere posvećene Karolini Riječkoj, kompozicija za mandoline i tamburice, te – naravno – sakralne glazbe.

Liburnija.net: Ljubo Kuntarić u društvu kćerke Đurđice @ Volosko

Liburnija.net: Ljubo Kuntarić u društvu kćerke Đurđice @ Volosko


Liburnija.net: Koncelebrirana misa koju je predvodio nadbiskup Ivan Devčić @ Volosko

Liburnija.net: Koncelebrirana misa koju je predvodio nadbiskup Ivan Devčić @ Volosko


Nikola Cvjetović / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!