Koncert Zborski dani u Opatiji ove subote u Gervaisu @ Opatija

…ilustracija…

Na Zborskim danima nastupit će ŽePZ Pristan iz Kopra, Mvs ‘Nešpula’iz Pule, MPZ župe Sv. Ladislava i Marije Kraljice iz Murskog Središća, Vokalna skupina ‘Kaljina’ iz Rijeke, KUU ‘Sklad’ iz Bakra, MPZ ‘Zvon’ iz Dobrinja, MPZ ‘Maestral’ iz Kopra te organizator i domaćin ove manifestacije MPZ DVD-a Opatija.

Opatija – Koncert Zborski dani u Opatiji održat će se ove subote, 26. svibnja s početkom u 19 sati u opatijskom Centru Gervais.

Mješoviti pjevački zbor DVD-a Opatija u ulozi domaćina manifestacije, a pod pokroviteljstvom Grada Opatije, organizira međunarodnu smotru zborova kako bi Opatija i njezina turistička ponuda bila obogaćena dodatnom vrijednošću amaterskog zborskog pjevanja. Ovim se nastoji promovirati kulturne vrijednosti koje su prisutne gotovo pedeset godina te čine njezin prepoznatljiv identitet.

– Ove godine sudjeluje osam zborova iz Hrvatske i Slovenije, izvodeći zborske pjesme iz bogatog glazbenog repertoara. Na Zborskim danima nastupit će ŽePZ Pristan iz Kopra, Mvs ‘Nešpula’iz Pule, MPZ župe Sv. Ladislava i Marije Kraljice iz Murskog Središća, Vokalna skupina ‘Kaljina’ iz Rijeke, KUU ‘Sklad’ iz Bakra, MPZ ‘Zvon’ iz Dobrinja, MPZ ‘Maestral’ iz Kopra te organizator i domaćin ove manifestacije MPZ DVD-a Opatija. Eliana Humar, Tatjana Merkel, Danijela Sabo, Boris Denisjuk, Damir Smerdel, Danijel Puklavec i Nina Simčić će dirigirati zborovima, Ivan Bošnjak pratit će zborove na klaviru, a program vodi Nina Dukić Srok. Pozivamo sve ljubitelje zborskog pjevanja da podrže nastojanje zbora domaćina u realizaciji ovog vrijednog projekta i da svojim dolaskom uveličaju manifestaciju, poručili su organizatori.

N. C. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net