Koncertom i glazbenom radionicom nastavlja se Kastav blues festival

Foto by Robert Kalčić

U Gradskoj Loži u Kastvu, održat će se Blues Workshop Michaela Roacha, dok će u Ronjgima, nastupit Michael Messer & The Second Mind Band.

Kastav, Ronjgi – Nakon sinoćnjih koncerata Angele Brown, Smootheada i Telefon Blues Banda, danas je na rasporedu glazbena radionica Michaela Roacha i koncert Michael Messer & The Second Mind Banda, koji se održavaju u sklopu Kastav blues festivala.

Danas, s početkom u 17 sati, u Gradskoj Loži u Kastvu, održat će se Blues Workshop Michaela Roacha. ”Kum“ Kastav Blues Festivala. Michael Roach izvodi glazbu u tzv. East Coast Blues stilu koja datira iz dvadesetih godina prošlog stoljeća. Nakon što je godinama učio izravno od dobro znanih imena ovoga žanra kao što su John Jackson, John Cephas i Jerry Ricks razvio je svoj osobni stil koji pomiješan sa Roachovom prirodnom spontanošću i duhovitošću uspješno ostvaruje interakciju sa publikom na svim nastupima. Osim solističkim nastupima u stilu tradicionalnog bluesa Roach posljednjih godina nastupa sa osmočlanim bandom s kojim je i realizirao posljednji album nazvan I Betcha. Michael Roach održao je 2005. godine vrlo uspješan koncert na kastavskoj Lokvini, a na ovogodišnjem Kastav Blues Festivalu predstaviti će se kao voditelj glazbene radionice.

Nešto kasnije, s početkom u 21 sat, u Ronjgima, nastupit će Michael Messer & The Second Mind Band. Michael Messer i The Second Mind Band izgradili su jedan vrlo poseban i originalan stil u sviranju blues glazbe. The Second Michael Messer je jedan od najcjenjenijih britanskih blues glazbenika novije generacije koji vješto kombinira tradicionalne blues elemente sa suvremenim trendovima, a slovi kao jedan od vodećih slide-gitarista. Michael Messer autor je brojnih edukacijskih materijala i tijekom godine održava brojne glazbene radionice posebno na području tzv. slide-tehnike. Jedan od edukacijskih DVD-a koji je objavila European Blues Association snimljen je i realiziran upravo u Kastvu 2006. godine u produkciji IRS Art TV & Video Production. Originalnosti glazbe The Second Mind Banda svakako najviše doprinosi DJ Louie Genis koji u formu suvremenog bluesa “umiksava” fragmente sa starih blues ploča stvarajući jedinstvenu glazbenu kulisu.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!