Koncertom Radojke Šverko nastavlja se Trifonija Music @ Matulji

radojka_sverko_opt

Druga večer programa Trifonija Music, nakon prošlotjednog izvrsnog uspjeha Matulji etno jazz festivala bit će posvećena evergreen hitovima u interpretaciji Radojke Šverko.

Matulji – Glas i klavir, poznate svjetske i domaće skladbe kao što su ”Kuda plovi ovaj brod”, ”What a Wonderful World”, ”Bridge Over Troubled Water” ili ”Lanterna” ogoljene do minimuma u interpretaciji Radojke Šverko i maestra Vladimira Babina – tako će izgledati druga večer programa Trifonija Music koja će se u sklopu Matuljskih ljetnih večeri održati sutra, u subotu, 27. srpnja na trgu ispred matuljske općinske zgrade, s početkom u 21 sat.

Radojka Šverko prisutna je na hrvatskoj glazbenoj sceni još od šezdesetih godina, a 1969. godine pobjedom na festivalu u Porto de la Cruz započela je i svjetsku karijeru surađujući sa skladateljem Alfijem Kabiljom te osvajajući nagrade na nastupima u Tokiju, Caracasu, Los Angelesu, Madridu, Seoulu, pobjeđujući imena kao što su David Bowie i Nathalie Cole… Radojka Šverko ne poznaje ”play-back” i stoga ostaje vjerna svom putu ”high-profile” glazbenog umjetnika u čijim će nastupima matuljska publika imati prilike uživati sutra.

– Obišli smo pola svijeta i pobrali tone aplauza na doslovce baš svakom koncertu gdje smo nastupili..Najčešće samo nas dvoje, ali dosta puta i s bendom, manjim ili većim,od tria pa sve do simfonijskog orkestra… Repertoar je zaista sveobuhvatan, od sakralnog, klasičnog, božićnog, gospel, filmske glazbe, lakoglazbenih domaćih hitova, šansona, čakavskog repertoara sve do svjetskih hitova, evergreena i jazza, kazala je Šverko.

radojka_sverko_1

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!