Koncesijska odobrenja ponovo tema Gradskog vijeća – Na plaži Lipovica više neće biti ležaljki @ Opatija

Vidjeli smo da se odigrava „zadnji čin“ u predstavi oko ičićanskih škalina. Vas je gradonačelnik ovlastio da donesete odluku, u kojoj je to fazi, pitao je Igor Puž zamjenika gradonačelnika Priskića, a dobio je vrlo neobičan odgovor.

Opatija – Koncesijska odobrenja bila su tema današnje sjednice Gradskog vijeća, no ovog puta nisu problematizirane „sporne“ ležaljke i plažna oprema u Ičićima već situacija na Tomaševcu i na Lipovici.

Vijećnica HSU-a Helena Nalis pitala je zbog čega kupalište Tomaševac nije uvršten u plan koncesijskih odobrenja, ali i kritizirala da je na kupalištu prisutan prevelik broj suncobrana i ležaljki. Osim toga, pitala je što je s ležaljkama na plaži Lipovica, gdje je u planu koncesijskih odobrenja predviđena samo „ambulantna prodaja sladoleda“.

Pročelnik za komunalni sustav Filip Vlah kazao je da su „s plaže Lipovice su maknute ležaljke, a ostala je samo ambulatna prodaja sladoleda“.

– Plaža Tomaševac je dobila petogodišnje koncesijsko odobrenje. Kad smo dobili primjedbu da se smanje ležaljke, sadašnji koncesionar je to prihvatio, uklonio je ležaljke s donjeg dijela plaže, a ostale su prisutne samo na gornjem dijelu. Na pet godina je koncesijsko odobrenje dobio jer je imao ulaganja u prostor, pojasnio je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Vijećnik Igor Puž svoje je pitanje uputio Dujmićevu zamjeniku Emilu Priskiću.

– Vidjeli smo da se odigrava „zadnji čin“ u predstavi oko ičićanskih škalina. Vas je gradonačelnik ovlastio da donesete odluku, u kojoj je to fazi, pitao je Puž.

– U pravu ste, na gradskim stranicama ste mogli pročitati taj podatak. Ja sam osobno ovlašten odlukom gradonačelnika, s obzirom na mišljenje povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, ja sam to potpisao i čin je realiziran, odgovorio mu je Priskić.

– Znači, prodali ste nekretninu, upitao je ponovo Puž.

– Proces je pokrenut i taj čin je realiziran, odgovorio je Priskić.

Vijećnik IDS-a Neven Varljen pokušao je razjasniti proces oko otvaranja vrata zgrade gradske uprave. Pitao je kako se i kada otvaraju vrata grada, a pročelnik Vlah odgovorio je kako prvi dolazi domar koji otključava vrata u 7 sati, dok je zaštitarska služba prisutna od 7.30 do 16.30 sati. Na pitanje tko prati što se događa od 7 do 7.30 sati i tko ulazi u to vrijeme, pročelnica Helena Masarić odgovorila je kako „postoje kamere koje sve bilježe, a zaposlenici se upisuju po odjelima“.

 

error: Content is protected !!