Konstituirana Županijska skupština – Erik Fabijanić predsjednik @ Rijeka

zupanijska_skupstina-2013_novi_saziv

U sazivu sudjeluje i niz poznatih političara s liburnijskog područja, kako na vladajućoj tako i na oporbenoj strani, no od vođenja skupštine i svakog sudjelovanja u njenom radu oprostio se Lovranac Ingo Kamenar, dugogodišnji predsjednik županijskog parlamenta.

Rijeka – U konferencijskoj sali ”Transadria” održana je konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije kojom će naredne četiri godine, jednoglasnom odlukom svih članova skupštine, predsjedati Erik Fabijanić. Također, uz konsenzus svih skupštinara, izabrani su i potpredsjednici Županijske skupštine, Đanino Sučić i Željko Plazonić.

– Prisežem svojom čašću da ću dužnost člana Županijske skupštine Primorsko-goranske županije obavljati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak Republike Hrvatske, te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske, izgovorilo je tekst prisege ukupno 45 skupštinara, među kojima su i brojni političari s liburnijskog kraja. Primjerice – Mario Alempijević, Dušan Kotur, Bojan Simonič, Miodrag Šarac, Sonja Brozović Cuculić, Zdenko Kirša i drugi pojačat će ”liburnijsku kvotu” u vrhu PGŽ, gdje su već Opatijac na mjestu župana Zlatko Komadina i njegov ”matuljski zamjenik” Marko Boras Mandić, ali među njima neće biti, iako su izabrani, Inga Kamenara koji je dao ostavku na svoju vijećničku funkciju te Roberta Kurelića koji je odlučio ostati vijećnik u opatijskom Gradskom vijeću.

Zahvaljujući se na povjerenju, novoizabrani predsjednik Erik Fabijanić obećao je da će Skupštinu voditi kao prvi među jednakima te izrazio želju da na kraju četverogodišnjeg mandata članovi Skupštine budu ponosni svime što su učinili ali i onim što su govorili.

Novom sazivu Županijske skupštine obratio se i župan Zlatko Komadina koji je rekao kako su ovim konsitutiranjem regionalnog parlamenta završili izbori. Podsjetio je da narednih dana slijedi još konstituiranje pojedinih općinskih i gradskih vijeća čime će biti stavljena ”točka na i” proteklih lokalnih izbora.

– Otkako smo preuzeli dužnost već smo u punom pogonu. Najavljujem i prvu radnu sjednicu Skupštine već za početak srpnja. Ne sumnjam da ćemo kao i do sada raditi prije svega zakonito ali naravno u interesu svih stanovnika Primorsko-goranske županije kako bi učinili maksimum u napretku našeg kraja, istaknuo je župan Komadina. Dodao je kako podjela na poziciju i opoziciju, lijeve i desne, traje uoči i za vrijeme izbora te izrazio nadu da će svi zajedno takve podjele moći nadvladati. Župan je Skupštini zaželio uspješan rad.

Svečanom činu konstituiranja novog saziva predstavničke vlasti Primorsko-goranske županije nazočili su saborski zastupnici Nada Turina Đurić i Luka Denona, Predsjednik županijskog suda Veljko Miškulin koji je ujedno bio i na čelu županijskog izbornog povjerenstva, Vera Pajalić, predstojnica Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji koja je po ovlaštenju vlade i sazvala konstituirajuću sjednicu, te načelnica PU Primorsko-goranske Senka Šubat.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!